Grup dels Sis

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
El Grup dels Sis, obra de 1921 de Jacques-Émile Blanche. Al centre: Marcelle Meyer, pianista. A l'esquerra, de baixa a dalt: Germaine Tailleferre, Darius Milhaud, Arthur Honegger, Louis Durey. A la dreta, drets, Francis Poulenc i Jean Cocteau, i Georges Auric assegut.

Les Six (Plantilla:IPA-fr) is a name given to a group of six French composers who worked in Montparnasse. The name, inspired by Mily Balakirev's The Five, originates in critic Henri Collet's 1920 article "Les cinq Russes, les six Français et M. Satie" (Comoedia, 16 January 1920). Their music is often seen as a reaction against the musical style of Richard Wagner and the impressionist music of Claude Debussy and Maurice Ravel. Grup dels Sis o Els Sis (Groupe des Six o Les Six, en francès) era un grup de compositors francesos de principis del segle XX. El nom, en referència al Grup dels Cinc, els hi va ser donat pel crític i compositor Henri Collet en un article de la revista Comoedia del 16 de gener de 1920 titulat "Els cinc russos, els sis francesos i el Sr. Satie". La seva música reaccionava essencialment contra la música impressionista i el wagnerianisme. Estaven molt influenciats per les idees d'Erik Satie i de Jean Cocteau. Encara que en alguna ocasió van escriure música col·lectivament, cada un d'ells va mantenir no obstant el seu estil personal.

Membres[modifica | modifica el codi]

L'Àlbum dels Sis[modifica | modifica el codi]

El 1920 el grup va publicar conjuntament un àlbum de peces per a piano, conegut amb el nom de L'Àlbum dels Sis. Aquest va ser l'única obra en què van col·laborar tots els sis compositors.

  1. Prélude (1919) – Auric
  2. Romance sans paroles, Op. 21 (1919) – Durey
  3. Sarabande, H 26 (1920) – Honegger
  4. Mazurka (1914) – Milhaud
  5. Valse in C, FP 17 (1919) – Poulenc
  6. Pastorale, Enjoué (1919) – Tailleferre