Guaret

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 08:41, 6 oct 2016 amb l'última edició de General Basset (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.

El guaret (també anomenat goret) és una pràctica agrícola ancestral per tal d'evitar esgotar el sòl, i estava lligada amb el sistema de rotació de conreus, especialment a l'agricultura de secà. Actualment està en regressió, ja que la disponibilitat de fertilitzants i la intensificació de l'agricultura permeten en molts casos prescindir-ne.[1]

La tècnica tradicional, coneguda als Estats Units com a Fallow, consisteix a deixar la terra sense cap conreu un any de cada dos, per tal d'acumular aigua en el terra s'hi fan un seguit de llaurades superficials al mateix temps que es deixa la terra nua sense cap herba. Es pretén que gràcies a això amb la pluviometria de dos anys s'obté millor collita en una parcel·la. Només es fa aquest tipus de guaret en zones de pluviometria inferior a 500 litres anuals.

Referències

Wikiquote A Viquidites hi ha citacions, dites populars i frases fetes relatives a Guaret
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Guaret