Guillem VI de Hessen-Kassel

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGuillem VI de Hessen-Kassel

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Wilhelm VI. von Hessen-Kassel Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement23 maig 1629 Modifica el valor a Wikidata
Kassel (Hessen-Kassel) Modifica el valor a Wikidata
Mort16 juliol 1663 Modifica el valor a Wikidata (34 anys)
Haina (Hessen-Kassel) Modifica el valor a Wikidata
SepulturaMartinskirche (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióartista Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Altres
TítolLandgrave Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa de Hessen Modifica el valor a Wikidata
CònjugeHedwig Sofia de Brandenburg (1649, 1649–1663) Modifica el valor a Wikidata
FillsCarlota Amàlia de Hessen-Kassel, Felip de Hessen-Philippsthal, Carles I de Hessen-Kassel, Wilhelm VII., Élisabeth-Henriette de Hesse-Cassel Modifica el valor a Wikidata
ParesGuillem V de Hessen-Kassel Modifica el valor a Wikidata  i Amàlia Elisabet de Hanau-Münzenberg Modifica el valor a Wikidata
GermansEmilie von Hessen-Kassel (en) Tradueix, Carlota de Hessen-Kassel i Frederic de Hessen Eschwege Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 141971282 Modifica el valor a Wikidata

Guillem VI de Hessen-Kassel (en alemany Wilhelm VI von Hessen-Kassel) va néixer a Kassel (Alemanya) el 23 de maig de 1629 i va morir a Haina el 16 de juliol de 1663, com a conseqüència d'un accident de caça. Era un noble alemany fill del landgravi Guillem V (1602-1637) i d'Amàlia Elisabet de Hanau-Münzenberg (1602-1651).

Durant la Guerra dels Trenta Anys, la seva família va haver de fugir i abandonar els seus territoris. El 1637, en morir el seu pare, Guillem VI, va heretar el títol del landgraviat. Però, essent menor d'edat, va ser la seva mare qui es va fer càrrec del govern amb prou determinació com per a recuperar bona part dels territoris perduts, sobretot la regió d'Oberhessen, de l'extingit landgraviat de Hessen-Marburg. El 1650 va poder assumir plens poders sobre els dominis de Hessen-Kassel.

Acabada la guerra, Guillem VI es va dedicar refer la cultura del seu país, amb el suport de les universitats, especialment les de Marburg i Rinteln i l'establiment de noves institucions d'educació superior.

Va refer les relacions amb el landgravi de Hessen-Darmstadt Jordi II, que havia estat el seu enemic durant la guerra, i a qui va lliurar el territori al voltant de Gießen, i la ciutat de Amt. Amb tot, va mantenir la tradicional política de col·laboració amb França, i no va ser fins al final de la seva vida que s'integrà a la Lliga del Rin.

En morir prematurament, essent encara menor d'edat el seu fill i hereu Guillem, es va ocupar de la regència la seva dona Hedwig Sofia de Brandenburg.

Matrimoni i fills[modifica]

El 1649 es va casar amb la princesa Hedwig Sofia de Brandenburg, filla de l'elector Jordi Guillem de Brandenburg (1595-1640) i d'Elisabet Carlota de Wittelsbach (1597-1660). D'aquest matrimoni en nasqueren:

Bibliografia[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Guillem VI de Hessen-Kassel
  • Hans Philippi: Die Landgrafschaft Hessen-Kassel 1648–1806 = Veröffentlichungen der Historischen Kommission für Hessen 46 = Kleine Schriften 8, Marburg 2007. ISBN 978-3-7708-1303-2
  • Pauline Puppel, Die Regentin. Vormundschaftliche Herrschaft in Hessen 1500-1700, Frankfurt/Main 2004.