Guru Nanak i el Fil Sagrat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Guru Nanak i el Fil Sagrat és una història sagrada del sikhisme.[1]

L'hinduisme és la vèdica total tàntrica, ioga i bhakti de l'enfocament de sants de l'Índia cap a la meta final de la immortalitat. L'hinduisme té dos conceptes principals: 1. Nirguna brahman 2. Saguna brahman

Nirguna brahman té perspectives molt espiritualistes. Pertany al "no-res" que impregna cosmos sencer, que està més enllà de l'acció i és veritable "jo" a tot el món.

Saguna brahman es defineix com "totalitat". Saguna Brahman és un concepte que abasta accions diàries, els rituals sagrats i profans realitzats pels éssers humans es classifiquen com Saguna Brahman. Aquests rituals externs també es dirigeixen cap al mateix objectiu de Nirguna Brahman, és a dir, la totalitat i la immortalitat final. Es creu que totes les accions estan cobertes amb Maya (Maya és el poder d'enganyar o il·lusori del món; il·lusió per la qual el món és vist com quelcom separat de la realitat última singular) també ho és fins i tot un ritual més pur. No obstant això, no vol dir que no hi haja accions bones o dolentes.

Si bé el coneixement de Nirguna Brahman està cobert a Upanishads (els 108 Upanishads), Gita (Avadhuta Gita, Ashtavakra Gita, Bhagavad Gita), Sutra (Narada Bhakti Sutra, Ioga Sutras de Patanjali), i el Ioga Vasishta. Hi ha altres escriptures i smritis com ManuSmiriti, que cobreixen com el coneixement del brahman es reflecteix en el dia a dia de la vida, és a dir, Shaguna brahman.

Referències[modifica]

  • Macauliffe, M.A. The Sikh Religion: Its Gurus Sacred Writings and Authors. Low P2-8. 
  • B-40 Janamsakhi - Guru Baba Nanak Paintings. Guru Nanak Dev University, 1940. ISBN 81-7770-011-1.