Hakluyt Society

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióHakluyt Society
Dades
Tipuseditorial
societat editora de texts
societat científica Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1846
FundadorWilliam Desborough Cooley (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webhakluyt.com Modifica el valor a Wikidata
Des de 1847 empra com a logo un dibuix de la nao Victoria de Magallaes.[1]

La Hakluyt Society és una organització sense afany de lucre amb seu a Londres. La Hakluyt Society dedica la seva labor a la promoció de la comprensió de la història del món. Aquesta associació és coneguda per les seves edicions de textos històrics especialitzats en l'Era dels descobriments. Establerta el 1846, aquesta organització perpetua el nom de Richard Hakluyt (1552 - 1616), que era un autor anglès, col·leccionista, editor i traductor de documents sobre història així com d'altres documents relacionats amb viatges i descobriments al voltant del món.[2]

L'activitat principal de la "Hakluyt Societyt" està especialitzada en la publicació de llibres de relats de viatges (de fonts primàries) d'exploradors, navegants i aventurers de tot el món. Els temes estan dirigits tant a la geografia, a l'antropologia com a la història natural de les regions visitades. La subscripció anual permet als membres rebre els volums publicats per l'associació durant el període d'afiliació. Actualment, es publiquen anualment dos o tres volums. Des de 1847 empra com a logo un dibuix de la nao Victoria de Magallaes.[1]

La Hakluyt Society va publicar les històries de Guillermo de Rubrouck, Ibn Battuta, Fabian Gottlieb von Bellingshausen, Pedro Cieza de León, John Cabot, [ Colom, Fernando de Magallanes, Cosmas Indicopleustes, James Cook, Basc dona Gamma, Semyon Dezhnev, Francis Drake, Humphrey Gilbert, La Perouse, Ludwig Leichhardt, Dt. Huan, Olaus Magnus, Jens Munk i George Vancouver.

Una organització germana nord-americana va ser creada en 1996 per Universitat Brown als Estats Units, L'any del 150 aniversari de l'organització de la matriu britànica. L'organització nord-americana és una associació sense ànim de lucre i la seva missió segueix sent la mateixa que la de Londres, però amb una especialització en tot el que concerneix als Estats Units.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Claire Jowitt. Richard Hakluyt and Travel Writing in Early Modern Europe. CRC Press, 23 març 2016, p. 315–. ISBN 978-1-317-06310-0. 
  2. Sir William Foster. The Hakluyt Society: A Retrospect, 1846-1946. Hakluyt Society, 1946. 

Enllaços externs[modifica]