Harry Govier Seeley

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHarry Govier Seeley

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement18 febrer 1839 Modifica el valor a Wikidata
Londres Modifica el valor a Wikidata
Mort8 gener 1909 Modifica el valor a Wikidata (69 anys)
Kensington (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Sepulturacementiri de Brookwood Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióSidney Sussex College
Universitat de Cambridge
Royal School of Mines Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballPaleontologia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópaleontòleg Modifica el valor a Wikidata
OcupadorKing's College de Londres Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Abrev. zoologiaSeeley Modifica el valor a Wikidata
Premis

Find a Grave: 190550524 Project Gutenberg: 37593 Modifica el valor a Wikidata
Aquest autor és citat en taxonomia animal amb el nom «Seeley».
Harry Seeley

Harry Govier Seeley (18 de febrer del 18398 de gener del 1909 fou un paleontòleg britànic que determinà que els dinosaures es classificaven en dos grans grups, els saurisquis i els ornitisquis], basant-se en la naturalesa dels seus ossos i articulacions pelvians. Publicà els seus resultats el 1888, a partir d'una conferència que havia donat l'any anterior. Els paleontòlegs del seu temps havien estat classificant els dinosaures de múltiples maneres, segons l'estructura dels peus i la forma de les dents. Tanmateix, la divisió de Seeley ha resistit el pas del temps, tot i que irònicament s'ha descobert que els ocells no descendeixen dels ornitisquis ("maluc d'ocell") sinó dels saurisquis ("maluc de llangardaix"). Tobà els dos grups tan diferents que també en defensà un origen separat; no fou fins a la dècada del 1980 que les noves tècniques d'anàlisi cladística demostraren que ambdós grups de dinosaures havien compartit un avantpassat comú en el Triàsic. Seeley descrigué i donà nom a nombrosos dinosaures a partir dels seus fòssils al llarg de la seva carrera.

El seu popular llibre sobre pterosaures, Dragons of the Air (1901) assenyala que els ocells i els pterosaures tenen moltes semblances. Tot i que la seva creença que tenien un origen comú fou demostrada incorrecta, atacà la caracterització de Richard Owen dels pterosaures com a planadors lents de sang freda, i els reconegué com a voladors actius de sang calenta.

Seeley fou ajudant d'Adam Sedgwick al Woodwardian Museum de Cambridge a partir del 1859. Declinà treballs tant amb el Museu Britànic com amb el Geological Survey de Gran Bretanya per a continuar el seu treball. Més endavant, acceptà un lloc de treball al King's College (Cambridge).

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Harry Govier Seeley