He Said, She Said

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaHe Said, She Said
Fitxa
DireccióKen Kwapis
Marisa Silver
Protagonistes
ProduccióFrank Mancuso Jr. Modifica el valor a Wikidata
GuióBrian Hohlfeld
MúsicaMiles Goodman Modifica el valor a Wikidata
FotografiaStephen H. Burum Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeSidney Levin Modifica el valor a Wikidata
ProductoraParamount Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorParamount Pictures i Netflix Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1991 Modifica el valor a Wikidata
Durada115 minuts
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
RodatgeBaltimore Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereComèdia dramàtica
Lloc de la narracióBaltimore Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0102011 Filmaffinity: 290153 Allocine: 109358 Rottentomatoes: m/he_said_she_said Letterboxd: he-said-she-said Mojo: hesaidshesaid Allmovie: v21760 TCM: 77520 TV.com: movies/he-said-she-said TMDB.org: 17956 Modifica el valor a Wikidata

He Said, She Said és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Ken Kwapis i Marisa Silver estrenada el 1991. És la història de la relació entre els periodistes Dan Hanson (Bacon) i Lorie Bryer (Perkins) – des de dues perspectives. La història de l'home va ser dirigida per Ken Kwapis i la de la dona per Marisa Silver. A la vegada, Kwapis i Silver es van embolicar i es van acabar casant després d'estrenar-se la pel·lícula.

Argument[modifica]

Dan i Lorie, dos joves periodistes amb poques coses en comú, treballen per a la mateixa empresa periodística. Sovint tenen punts de vista completament divergents sobre les qüestions a tractar. Aquesta explosiva relació fa que un eixerit productor televisiu els concedeixi el seu propi programa (anomenat "He Said, She Said" -ell va dir, ella va dir) per mostrar els seus punts de vista oposats davant de les càmeres. Tanmateix el seu treball diari en comú fa que salti l'espurna de l'amor, fet que afectarà negativament l'audiència del programa.

Repartiment[modifica]

Crítica[modifica]

En el llibre de 2001Spreading misandry, els autors Paul Nathanson i Katherine K. Young subratllen la pel·lícula com a exemple de fanatisme misàndric- contra els homes- en la cultura popular estatunidenca. Escriuen que la pel·lícula conté punts de vista estereotipats d'homes i dones com ara: "Pensava que a totes les dones els encanten els casaments" i "Tots els homes són completament iguals". Sostenen que, al final de la pel·lícula, Lorie sembla deixar menys el seu estil de vida previ comparat amb Dan, cosa que vol dir que la pel·lícula conclou "que els homes necessiten les dones més del que les dones necessiten els homes".[1]

Referències[modifica]

  1. Nathanson, Paul; Young, Katherine K. Spreading misandry: the teaching of contempt for men in popular culture. McGill-Queen's Press, 2001, p. 50–57.