Herbert Powell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeHerbert Powell
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge animat
personatge de sèrie de televisió Modifica el valor a Wikidata
Actor de veuDanny DeVito Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraEls Simpson Modifica el valor a Wikidata
UniversUnivers Simpson Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióempresari Modifica el valor a Wikidata
NacionalitatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Naixement25 agost 1954 Modifica el valor a Wikidata
Família
PareAbraham Simpson Modifica el valor a Wikidata
GermansHomer Simpson Modifica el valor a Wikidata

Herbert "Herb" Powell és un personatge de la sèrie animada Els Simpson. És doblat en la versió original per Danny DeVito i a Espanya per Carlos Revilla. Conegut també a Hispanoamèrica com Herberto.

Herb és producte d'una aventura amorosa entre el pare de Homer, Abraham Simpson i una noia que va conèixer en un circ ambulant abans de casar-se. Herb va ser donat en adopció en néixer, de manera que Homer mai es va assabentar de la seva existència. Després de sortir de l'orfenat va entrar a la Universitat Harvard gràcies a la seva capacitat de rentar plats i fregar vàters. Va ser el fundador i propietari de l'empresa de cotxes Powell Motors, situada a la ciutat de Detroit. Només els seus milions alleujaven els seus records de pobresa i desarrelament. Quan Homer s'assabenta de l'existència d'un germà el busca, i Herb es mostra ansiós per conèixer-lo a ell ia la seva família. Herb ofereix a Homer que dissenyi un automòbil. Ell accepta i crea un cotxe horrible anomenatThe Homer, bastant estrambòtic. Herb perd tots els diners i es veu forçat a vendre la seva signatura a la companyiaKumatsu Motors. Herb passa el següent any a la pobresa.[1][2]

Reapareix en l'episodiBrother, Can You Spare Two Dimes ? de la tercera temporada, i s'integra en la família Simpson. Els demana diners per desenvolupar un aparell que converteix els balbuceigs dels bebès en paraules comprensibles, cosa que va aconseguir analitzant el comportament de Maggie.[3]

Herb produeix en massa l'aparell i es torna milionari novament, cridant als quatre vents "USA, USA!" (U Essa A) en al·lusió al dit que els EUA és el país de les oportunitats. S'acomiada de la llar dels Simpson retornant el préstec i comprant-los regals a cada un dels membres de la família. Encara no ha fet una tercera aparició però a The Heartbroke Kid, de la temporada 16, Homer l'esmenta i es mostra un marc amb la seva foto.

També va ser esmentat en el curt # 14The Funeral al Tracey Ullman show. En ell, Homer senti a Bart i Lisa i els esmenta que el seu oncle "Hubert" és mort, pel que sembla aquestHubertés un spin-off (quan està fora de la sèrie).

Referències[modifica]

  1. ; Martin, Jeff; Archer, Wes «Oh Brother, Where Art Thou?». . The Simpsons (Fox), Temporada:2 , episodi:28, 21-02-1991. « »
  2. What The Simpsons' Herb Powell Taught Us About The US Auto Industry jalopnik.com
  3. James L. Brooks, Nancy Cartwright, Matt Groening, Al Jean, Rich Moore. (2003). Comentari de Brother, Can You Spare Two Dimes ?, al DVD Ela Simpson: tercera temporada completa. 20th Century Fox.