Heterobasidiomicets

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuHeterobasidiomicets
Heterobasidiomycetes Modifica el valor a Wikidata

Tremella mesenterica
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneFungi
SubregneDikarya
ClasseHeterobasidiomycetes Modifica el valor a Wikidata
Ordres

La classe Heterobasidiomicets (Heterobasidiomycetes) és una divisió taxonòmica composta per fongs gelatinosos de la subdivisió Hymenomycotina de la divisió Basidiomycota, al regne dels fongs.

Taxonomia[modifica]

Una anàlisi filogenètica de gens de l'ARN ribosòmic del 1993, mostrà que els heterobasidiomicets originalment circumscrits per Patouillard el 1900 de fet es corresponen força bé amb el grau (grade) de fongs que és parafilètic en relació als homobasidiomicets, el gruix dels darrers que formen un clade monofilètic. Les classificacions posteriors a la de Patouillard només han incrementat la distància amb l'autèntica filogènia.

El gruix dels homobasidiomicets formen un clade monofilètic, constitueixen la majoria dels moderns Agaricomycetes. Els heterobasidiomicets corresponen més a Basidiomycota que a homobasidiomycetes: els subfílums Ustilaginomycotina, Pucciniomycotina i del subfílum Agaricomycotina les classes Tremellomycetes i Dacrymycetes, els ordres Auriculariales i Sebacinales dins la classe Agaricomycetes, i les famílies Ceratobasidiaceae i Tulasnellaceae de l'ordre dels agaricomicets Cantharellales (aquests memebres dels Agaricomycotina, llevat del de forma de xarxa Ceratobasidiaceae, són coneguts col·lectivament com a fongs gelatinosos).

Algunes espècies[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Heterobasidiomicets