His New Job

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaHis New Job
Fitxa
DireccióCharles Chaplin
Protagonistes
ProduccióJess Robens
GuióCharles Chaplin
ProductoraEssanay Studios Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorEssanay
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1915
Durada32 min.
Idioma originalanglès
RodatgeChicago Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereComèdia
Temaproducció cinematogràfica Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0005489 Filmaffinity: 275319 Letterboxd: his-new-job Allmovie: v140741 Archive.org: CC_1915_02_01_HisNewJob TMDB.org: 53402 Modifica el valor a Wikidata

His New Job, Charlot canvia d'ofici o Charlot debuta és una pel·lícula de cinema nord-americana estrenada l'1 de febrer de 1915 amb direcció, actuació i guió de Charles Chaplin.

Repartiment[modifica]

Argument[modifica]

El vagabund Charlot obté ocupació en un estudi cinematogràfic com a tramoista. Quan un dels actors no hi arriba, el substituïx en la filmació i causa desastres fins que l'acomiaden.

Crítica[modifica]

Aquesta pel·lícula rodada a Chicago va ser la primera en la qual Chaplin apareix als crèdits en la pantalla des del començament. En totes les anteriors el seu crèdit no estava en l'original sinó que va ser agregat en còpies posteriors. És també la primera vegada que actua amb ell l'actor Ben Turpin. En algunes escenes Charlot parodia X Bushman, primer actor dramàtic d'Essanay que era l'ídol romàntic del moment. És destacable la utilització escènica que fa Charlot de certs objectes, la sorprenent màgia que li permet prendre un tub acústic, una porta oscil·latòria, i organitzar amb ells multitud de troballes còmiques. Per contrast, altres personatges, el de Ben Turpin per exemple, semblen ninots articulats. Chaplin usa les repeticions com la de la picada d'ullet a l'estàtua o la incursió en l'escenari per a donar-los efectes còmics. L'uniforme militar preanuncia interpretacions d'aquest tipus que vindran en pel·lícules següents (policia, pastor, soldat, etc.) És la primera col·laboració com a operador de càmera de Rollie Tothero, que acompanyarà Chaplin els següents trenta-set anys i és destacable un tràveling de darrere oblic.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: His New Job