Usuari:Marcbajona1/Història cultural

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 14:13, 4 juny 2016 amb l'última edició de Langtoolbot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.

La història cultural és una disciplina acadèmica i del seu contingut. La història cultural, com a disciplina, almenys en la seva definició comuna des de la dècada de 1970, sovint combina els enfocaments de l'antropologia i la història de veure la cultura Popular culturals tradicions i interpretacions culturals de l'experiència històrica. En ell s'examinen els registres i narració Descripció del passat coneixement i l'art d'un grup de persones. La seva temàtica abasta el continu dels esdeveniments que ocorren en una successió que va des del passat fins al present i fins i tot pertanyents al futur per a una cultura.

Els registres de la història cultural i interpreta els esdeveniments del passat relatius als éssers humans a través de la social, cultural i polític mitjà de o en relació amb les arts i les maneres en què un grup de favors. Jacob Burckhardt va ajudar a fundar la història cultural com una disciplina. Els estudis culturals història i interpreta el registre de les societats humanes perquè denota les diferents formes distintives de la vida construït per un grup de persones que s'examinen. Història cultural implica l'agregat de l'activitat cultural passat, com cerimònia, en les pràctiques de classe, i la interacció amb els locals.

Superposicions culturals d'història en els seus enfocaments amb els moviments francesos de la història de les mentalitats (Philippe Poirrier, 2004) i l'anomenada nova història amb, i als EUA està estretament associat a la camp d'Estudis Americans. Tal com va ser originalment concebut i practicat per l'historiador suís del segle 19 Jakob Burckhardt pel que fa a Renaixement italià, la història cultural es va orientar a l'estudi d'un determinat període històric en la seva totalitat, en relació no només per la seva pintura, l'escultura i l'arquitectura, sinó per a la societat de base suport econòmic, i les institucions socials de la seva vida diària també.[1]

Molt sovint l'atenció se centra en els fenòmens compartits per la no-elit grups d'una societat, per exemple: Carnaval, Festival, i el públic ritual, acompliment tradicions de conte, èpica, i altres formes verbals; evolucions culturals en les relacions humanes (idees, ciències, arts, tècniques), i les expressions culturals dels moviments socials, com el nacionalisme. També s'examinen els principals conceptes històrics com el poder, ideologia, classe, cultura, identitat cultural, Actitud, carrera, percepció i els nous mètodes històrics com la narració del cos. Molts estudis consideren adaptacions de la cultura tradicional a mitjans de comunicació (televisió, ràdio, diaris, revistes, cartells, etc.), a partir d'imprimir a film i ara a Internet (la cultura del capitalisme). Els seus enfocaments moderns provenen d'història de l'art, anals, marxista escola, microhistòria i la nova història cultural.

Teòric comú pedra de toc s per la història cultural recent han estat: Jürgen Habermas 's formulació de l'esfera pública en la transformació estructural de l'esfera pública burgesa; Geertz Clifford noció de la descripció densa "(exposat en, per exemple, La interpretació de les cultures)", i la idea de memòria com categoria històric-cultural, com s'explica en Paul Connerton s'com recorden les societats.

La delimitació imprecisa

Historiografia i la Revolució Francesa

Una àrea en la qual se sol nou estil de la història cultural assenyalat com sent gairebé un paradigma és el " revisionista en la història de la Revolució Francesa, datat en algun lloc, ja que François Furet enormement influent 's 1978 assaig Interpretació de la Revolució Francesa. La "interpretació revisionista" sovint es caracteritza com la substitució de la suposadament dominant, suposadament marxista, 'social interpretació "de localitzar les causes de la Revolució en la dinàmica de la classe. L'enfocament revisionista ha tendit a posar més èmfasi en 'cultura política'. Lectura de les idees de la cultura política a través de la concepció de Habermas de l'esfera pública, els historiadors de la Revolució en les últimes dècades s'ha examinat el paper i la posició de temes culturals, com ara gènere, ritual i ideologia en el context de la pre-revolucionària cultura política francesa.

Els historiadors que podrien agrupar sota aquest paraigua són Roger Chartier, Robert Darnton, Patrice Higonnet, Lynn Hunt, Keith Baker, Joan Landes, Ozouf Mico i Sarah Maça. Per descomptat, tots aquests erudits perseguir interessos molt diversos, i potser massa èmfasi ha estat posat en el caràcter paradigmàtic de la nova història de la Revolució francesa. Colin Jones, per exemple, no és aliè a la història cultural, Habermas, o el marxisme, i ha argumentat insistentment que la interpretació marxista no ha mort, sinó que pot ser reviscut, després de tot, la lògica de Habermas va ser fortament deute amb una comprensió marxista. Mentrestant, Rebecca Spang també ha sostingut recentment que malgrat la seva èmfasi en la diferència i novetat, el "revisionista" enfocament manté la idea de la Revolució Francesa com una fita en la història de la (així cridada) modernitat, i que la problemàtica noció de "modernitat" com a tal ha atret escassa atenció.

Els estudis culturals

Estudis culturals és una disciplina acadèmica popular entre un grup divers d'acadèmics. Combina economia política, geografia, sociologia, teoria social, teoria literària, cinema / vídeo estudis, cultural antropologia, filosofia i història de l'art / crítiques per estudiar cultural fenòmens en diverses societats. Investigadors dels estudis culturals sovint es concentren en com un fenomen particular fa als assumptes d'ideologia, nacionalitat, etnicitat, classe social i/o gènere. El terme va ser encunyat per Richard Hoggart el 1964 quan va fundar el Birmingham Centre d'Estudis Culturals Contemporanis. Des de llavors s'ha convertit fortament associat amb Stuart Hall, qui va succeir a Hoggart com a director.

Referències

  1. Siegfried Giedion,Espai, temps i arquitectura (6 ª ed.), p3.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Marcbajona1/Història cultural