Hongarització

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Hongarització és un terme que reuneix totes aquelles polítiques de assimilació ètnica implementada per les autoritats d'Hongria en diversos moments de la seva història. Aquestes polítiques van ser seguides per a ajudar a mantenir la dominació lingüística i cultural hongareses en regions ocupades per imperi hongarès per tal en encoratjar o unir les forces del personal d'altres grups ètnics obligant-los a adoptar la seva cultura i llengua d'Hongria i per així desenvolupar una identitat unànime hongaresa.

L'origen d'aquest terme s'aplica en general a les polítiques seguides en la part hongaresa magiar durant l'imperi austrohongarès i durant el segle XIX i principis del XX i fins i tot més enllà del Ausleich. La idea va aparèixer durant la il·lustració fins que el segle XIX amb l'arribada del nacionalisme com a nova eina per a construir una identitat nacional. Doncs van aparèixer nous estats dins de l'imperi austro hongarès que demanaven la seva identitat. Transilvània, amb un 65% de la població romanesa i un 35% hongaresa va ser la mes hongaritazada a part d'altres zones com el nord de Sèrbia o el sud de Eslovàquia.

Noms de persones o llocs geogràfics van ser hongaritzats de manera aleatòria amb mots hongaresos no propis com per exemple el nom romanès Ion Negru es va canviar per Janos Fekete o per exemple de l'eslovac Novo Selo, ciutat de Eslovàquia], es va canviar per Ujfalu.

Dates importants d'aquest procés[modifica | modifica el codi]

  • 1844 - La llengua hongaresa ...

Vegeu també[modifica | modifica el codi]