Honigfabrik

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Honigfabrik
Imatge
Façana nord-oest, casa d'escala de vidre
i vagó al ferrocarril obsolet
Dades
TipusFàbrica,
Centre cultural
ArquitecteOriginal: ?
Transformació: Dohse & Stich, Franzis Stich[1]
Construcció1906, 1912
2006-2008 Transformació - 1906, 2008
Cronologia1906 Fàbrica de margarina
després de 1945 Fàbrica de mel artificial
1979 Centre cultural
Casa del barri[2]
Característiques
Estil arquitectònicIndustrial
Materialmaons, formigó
vidre coloriat
Localització geogràfica
PaísAlemanya
LocalitzacióHamburg-Wilhelmsburg
Map
 53° 30′ 52″ N, 9° 58′ 59″ E / 53.51445°N,9.98292°E / 53.51445; 9.98292
Lloc webjim.honigfabrik.de Modifica el valor a Wikidata

L'Honigfabrik o la Fàbrica de mel és un centre cultural a Wilhelmsburg (Hamburg) instal·lat a una fàbrica de margarina obsoleta a la vora del Veringkanal i de l'antic ferrocarril del port d'Hamburg. El centre reuneix diverses activitats i locals comunitaris: sales d'espectacles, escola de transformació de la planxa d'acer i de fusta, taller d'història local, cafè i restaurant, animacions per a nens i joves, vaixell habitació, vaixell escola (en construcció), formació lingüística per a gent gran, teatre, etc.

A l'inici era una fàbrica de margarina, després de la Segona Guerra Mundial va transformar-se en una fàbrica de mel artificial i finalment, des del 1978 va esdevenir un centre d'animació cultural i de formació local. A poc a poc va aconseguir una presència molt enllà del barri i va contribuir a la renaixença de Wilhelmsburg.[3] Des del 2006, una restauració exhaustiva sota la direcció de l'arquitecte Franzis Stich va adaptar l'edifici a les seves funcions noves. L'afegit d'una casa d'escales coberta de vidre acolorit va ser la intervenció més visible. Des del 2010, un projecte d'eixample a la part meridional de l'edifici és en via de realització.

Referències[modifica]

  1. Grundlegender Umbau des Altbaus, Schaffung von großzügigen Veranstaltungsbereichen, Anbau Treppenturm und Café-Erweiterung
  2. Geschichtswerkstatt Wilhelmsburg und Hafen Honigfabrik
  3. Nataly Bombeck, Wilhelmsburg - die verborgene Schöne auf dem Weg zum Szene-Viertel?, Hamburger Abendblatt, Hamburg, 26 de setembre de 2006, (traducció: Willemsborg, una bella amagada camí cap a esdevenir un barri connectat?)

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Honigfabrik
  • Honigfabrik, web oficial del centre amb programa de les activitats