Hora punta 3

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaHora punta 3
Rush Hour 3
Fitxa
DireccióBrett Ratner
Protagonistes
ProduccióRoger Birnbaum
Jonathan Glickman
Jay Stern
Arthur Sarkissian
GuióJeff Nathanson
Ross LaManna
MúsicaLalo Schifrin
FotografiaJ. Michael Muro
MuntatgeMark Helfrich, Billy Webber i Don Zimmerman
VestuariBetsy Heimann
ProductoraNew Line Cinema, Avery pix, Roger Birnbaum Productions i Rat Entertainment
DistribuïdorMetropolitan FilmExport
New Line Cinema
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena2007
Durada91 minuts
Idioma originalanglès
francès
xinès
japonès
Versió en catalàSí 
RodatgeLong Beach i París Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format2.35:1 Modifica el valor a Wikidata
Pressupost140 milions de dòlars
Recaptació258.097.122 $ (mundial) Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereComèdia policíaca, Acció
Temacooperació policial internacional Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióLos Angeles i París Modifica el valor a Wikidata

Lloc webrushhour3.fr Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt0293564 Filmaffinity: 411588 Allocine: 53739 Rottentomatoes: m/rush_hour_3 Letterboxd: rush-hour-3 Mojo: rushhour3 Allmovie: v339693 TCM: 658269 Metacritic: movie/rush-hour-3 TV.com: movies/rush-hour-3 AFI: 64457 TMDB.org: 5174 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Rush Hour Modifica el valor a Wikidata

Hora punta 3 (títol original en anglès: Rush Hour 3) és una pel·lícula estatunidenca-francesa de Brett Ratner, estrenada el 2007 i doblada al català.[1] És la tercera part de la saga Rush Hour.

Argument[modifica]

Tres anys després del final de Rush Hour 2, Carter ja no és detectiu sinó agent de trànsit als carrers de Los Angeles. Lee és ara el guardaespatlles del seu amic l'ambaixador Han, present a la primera pel·lícula. Tanmateix, al cor de París hi ha un secret mortal. A l'altre costat del món, a Los Angeles, l'ambaixador Han està a punt de divulgar aquest secret. Té en el seu poder nova evidència explosiva sobre els mecanismes interns dels Tríades, el sindicat del crim més poderós i més conegut del món.

L'ambaixador ha descobert la identitat de Shy Shen, element clau del vast imperi del crim, i està a punt de revelar-ho al Tribunal Penal Mundial, fins que la bala d'un assassí el silencia per sempre. Els Tríades faran qualsevol cosa per assegurar-se que els seus secrets romanguin enterrats, i només existeix una esperança per poder detenir-los... El detectiu Carter (Chris Tucker), del departament de policia de Los Angeles, i l'inspector xinès Lee (Jackie Chan) viatgen a París per detenir una conspiració criminal a nivell global i per salvar la vida d'un vell amic: la filla de l'ambaixador Han: Soo Yung.

Una vegada sobre el terreny la policia els deté a l'Aeroport de París - Charles de Gaulle, fent-los comprendre que no són els benvinguts.

Després de moltes baralles, els dos amics troben finalment el seu «blanc», Geneviève, que té el nom dels caps dels Tríades xinesos, que, mentrestant, han aprofitat per agafar la filla de l'ambaixador antigament protegida per Lee. La cita és al restaurant de la Torre Eiffel, el Jules Verne, per a un últim combat entre Lee, el seu «germà d'adopció», Carter i altres membres de la Tríade, acabant-se per un final en « paracaigudes » - gràcies a una bandera francesa - al final de la qual Carter i Lee acaben en una de les fonts dels jardins del Trocadéro.

Repartiment[modifica]

Llocs de rodatge[modifica]

A París es rodaren escenes de la pel·lícula al Palau de Chaillot, a la Plaça del Trocadéro, al Ministeri d'Afers Exteriors del Quai d'Orsay, a la vora del Sena, en particular sota el pont du Carrousel, a l'Hotel Plaza Athénée, al Cafè de la Paix, Avinguda Montaigne...

Referències culturals[modifica]

  • A l'escola de Kung-Fu es troba la foto de Huo Yuanjia, és un mestre xinès d'esgrima

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]