Hug de Chalon

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHug de Chalon

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(fr) Hugues de Chalon Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1220 Modifica el valor a Wikidata
Mort12 novembre 1266 Modifica el valor a Wikidata (45/46 anys)
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolComte de Borgonya Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa de Châlon Modifica el valor a Wikidata
CònjugeAdelaida I de Borgonya (1236, 1236 (Gregorià)–1266) Modifica el valor a Wikidata
FillsOtó IV de Borgonya, Hippolyte de Bourgogne, Dame de Saint-Vallier (en) Tradueix, Agnes de Bourgogne, Dame de Saint Aubin (en) Tradueix, Elizabeth de Chalon-Burgund-Ivrea (en) Tradueix, Reginald de Borgonya, Guyonne de Bourgogne-Comté (en) Tradueix, Jean I de Bourgogne, Seigneur de Montaigu (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
ParesJoan I de Chalon Modifica el valor a Wikidata  i Mahaut de Bourgogne (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GermansJohn I of Chalon-Arlay (en) Tradueix, Joan I de Chalon i Hug III de Chalon Modifica el valor a Wikidata

Hug III de Chalon dit Hug de Borgonya (1220- 1266) fou comte de Borgonya per matrimoni amb la comtessa Adelaida I de Borgonya.

Hug era fill del comte de Chalon Joan I i de Matilde de Borgonya. El 1243 va néixer el seu germà Joan senyor de Rochefort, comte d'Auxerre per matrimoni amb la comtessa Alix de Borgonya-Auxerre. Hug es va casar a l'edat de 16 anys, l'1 de novembre de 1236 amb la comtessa Adelaida I de Borgonya amb qui va tenir els següents fills:

El 1248 va morir el seu sogre el comte Otó III de Borgonya. El seu pare, el poderós comte Joan I de Chalon i senyor de Salins va esdevenir regent del comtat de Borgonya per al seu fill i la seva jove Adelaida I de Borgonya i el seu net Otó IV de Borgonya.

El 1258 va néixer un altre germà, Joan I de Chalon-Arlay, que fou vescomte de Besançon

Hug va morir el 1266 a l'edat de 46 anys un any abans que el seu pare. Fou enterrat a l'església de l'abadia de Cherlieu. A la mort del regent el 1267 la comtessa Adelaida I de Borgonya es va casar en segones noces l'11 de juliol, a l'edat de 58 anys, amb el comte Felip I de Savoia (1207 -1285) que va esdevenir el nou regent del comtat (d'aquest matrimoni lògicament no hi va haver fills). La comtessa Adelaida de Borgonya va morir a l'edat de 70 anys i fins aleshores el seu fill Otó IV de Borgonya no va succeir efectivament com a comte de Borgonya (quan ja tenia 31 anys).

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Hug de Chalon