Humberto Ramos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHumberto Ramos

Ramos al New York Comic Convention, el 2010 Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement27 novembre 1970 Modifica el valor a Wikidata (53 anys)
Mèxic Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballCòmic Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióautor de còmic, il·lustrador, pintor, escriptor Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm5270459 TMDB.org: 3599280 Modifica el valor a Wikidata

Humberto Ramos (Mèxic, 27 de novembre de 1970) és un dibuixant de còmic mexicà. És conegut pels seus treballs als còmics Impulse, The Spectacular Spider-man i The Amazing Spider-man, a més de ser el creador de la sèrie de còmics Crimson.

Biografia[modifica]

Va començar treballant per a American Comics el 1994, però l'any següent DC Comics el va contractar com a dibuixant per Impulse. L'any 1998 va fundar amb Joe Madureira i J. Scott Campbell el segell Cliffhanger per editar projectes fora de la temàtica dels superherois. Va ser aleshores quan va publicar Crimson entre 1998 i 2001. Després dels 24 números d'aquesta sèrie va crear-ne una altra de fastasia i misteri titulada Out there, que va concloure després de 18 números quan va acabar el contracte de Ramos amb Cliffhanger i va deixar la companyia.
També durant el 2001 i 2002 va il·lustrar algunes portades de Peter Parker: Spider-man i l'interior de A Death in the Family, que més tard es va recollir com a Spider-man: Return of the Goblin.
Un cop fora de Cliffhanger va llançar The Spectacular Spider-man amb Paul Jenkins com a escriptor. Amb aquesta publicació, l'any 2005, va estar nominat com a millor dibuixant de portades als Harvey Awards.
Durant l'any 2004 es va publicar una sèrie de 6 números anomenada Kamikaze que Humberto Ramos va dibuixar uns anys abans i era previst publicar-la l'any 2001 a la col·lecció WildStorm de Cliffhanger. També s'havia de publicar el 2001 Revelations, una altra sèrie de 6 números creada per Ramos, que finalment va veure la llum el 2005 sota el segell de Dark House Comics.
Després Ramos va ser contractat a Marvel Comics, l'any 2006, per treballar en Wolverine a partir del número 42. Alhora es van començar a publicar els tres volums de K, que el dibuixant va il·lustrar per la francesa Soleil Productions. Amb Marvel Comics va continuar treballant en diferents títols dels X-Men i el 2008 va fer equip durant dos anys amb Terry Moore per realitzar Runaways.[1]
El 2013 ha començat a publicar el còmic d'aventures Fairy Quest.[2]

Obres editades a l'estat espanyol[modifica]

Bibliografia[modifica]

Treballs d'interior[modifica]

Només portades[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Humberto Ramos