Illes Dionisíades

Plantilla:Infotaula geografia políticaIlles Dionisíades
Imatge

Localització
Map
 35° 20′ 41″ N, 26° 10′ 40″ E / 35.34466°N,26.17765°E / 35.34466; 26.17765
EstatGrècia
Administració descentralitzadaDecentralized Administration of the Aegean (en) Tradueix
RegióEgeu Meridional Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població0 Modifica el valor a Wikidata (0 hab./km²)
Geografia
Superfície5,252 km² Modifica el valor a Wikidata
Banyat permar Egea Modifica el valor a Wikidata
Altitud147 m Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari

Les Illes Dionisíades són tres petits illots deshabitats al nord de l'illa grega de Creta, a unes 10 milles nàutiques al nord de Sitia, a la badia de Sitia, a l'oest del cap Sídero. Són de sud a nord: Paximada (Παξιμάδα), Dragonara (Δραγονάρα) i Giannissada (Γιαννισάδα).

A Dragonada hi ha restes de tombes cristianes i el que ara és l'únic edifici de les illes, la petita església d'Hàgios Antónios (Άγιος Αντώνιος).

A causa de la situació exposada al vent i la pluja, l'erosió ha deixat aquestes illes pràcticament sense sól, amb l'excepció de Dragonara, on creix la savina (Juniperus phoenicea). Els intents d'utilitzar les illes per al pasturatge d'ovelles o cabres han fracassat.

Els penya-segats d'aquestes illes proporcionar el lloc ideal per als nius de diverses espècies d'aus. Hi són importants les colònies de cria de la baldriga cendrosa (Calonectris diomedea) i el falcó marí (Falco eleonorae). Són també un important lloc de parada per a les aus migratòries, ja que la terra més propera cap al nord del Mar Egeu és a uns 100 km de distància.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Illes Dionisíades