Inés Ayala Sender

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaInés Ayala Sender

Ayala Sender, 2014 Modifica el valor a Wikidata
Nom original(es) Inés Ayala Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement28 març 1957 Modifica el valor a Wikidata (67 anys)
Saragossa (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Diputada al Parlament Europeu

20 juliol 2004 – 13 juliol 2009

Circumscripció electoral: Espanya

Activitat
Lloc de treball Estrasburg
Brussel·les Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolítica, sindicalista, professora d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Saragossa Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Socialista Obrer Espanyol Modifica el valor a Wikidata
Membre de

Facebook: ines.ayalasender Twitter (X): IAyalaSender Modifica el valor a Wikidata

Inés Ayala Sender (Saragossa, 28 de març de 1957) és una filòloga i política aragonesa, diputada al Parlament Europeu pel PSOE.

El 1982 es llicencià en filologia espanyola i filologia anglesa a la Universitat de Saragossa. El 1995 va fer estudis de dret i un postgrau en desenvolupament sostenible a la Universitat Lliure de Brussel·les. De 1980 a 1990 treballà com a professora en el Departament de Literatura espanyola a la Universitat de Saragossa.

Alhora milità en el PSOE d'Aragó, ocupant el 1984-1985 la secretaria regional de la Dona. Com a membre de la UGT ha estat responsable de coordinació en l'executiva provincial de Saragossa de 1989 a 1990, i responsable d'acció social en l'executiva confederal de 1990 a 1994. Durant aquest període va treballar com a experta al Comitè Econòmic i Social de la Unió Europea en la lluita contra l'exclusió social, alhora que exercia com a consellera de l'INSS i l'INSERSO. De 1990 a 1995 presidí el Grup de Treball del Comitè Econòmic i Social espanyol sobre el Llibre Blanc de la Indústria.

Des de 1990, doncs, va fer carrera dins les institucions europees com a experta nacional en la Direcció General de Medi Ambient de la Comissió Europea (1995-1997) i responsable de programes europeus en Fundescoop (Fundació per al Desenvolupament del Cooperativisme i l'Economia Social). Fou escollida diputada a les eleccions al Parlament Europeu de 2004 i 2009. És membre de la Comissió de Control Pressupostari, de la Comissió de Transports i Turisme, de la Delegació per a les Relacions amb els Països de l'Amèrica Central i de la Delegació en l'Assemblea Parlamentària de la Unió per a la Mediterrània.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Inés Ayala Sender