Institut Municipal Juan Manuel Zafra

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Institut Municipal Juan Manuel Zafra
Imatge
Dades
TipusEdifici escolar Modifica el valor a Wikidata
ArquitectePere Falqués i Antoni de Falguera
Construcció1911
Característiques
Estil arquitectònicModernista
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativael Camp de l'Arpa del Clot (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
Localitzacióc. Rogent, 51.
Map
 41° 24′ 39″ N, 2° 10′ 57″ E / 41.41076°N,2.18241°E / 41.41076; 2.18241
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC30297 Modifica el valor a Wikidata
Id. Barcelona2998 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
OcupantInstitut Juan Manuel Zafra Modifica el valor a Wikidata

L'Institut Municipal Juan Manuel Zafra és un dels centres que depenen de l'Institut Municipal d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona. L'edifici és una obra protegida com a bé cultural d'interès local.

Centre educatiu[modifica]

És un centre públic que va ser creat el 1892. Actualment és un centre de quatre línies d'ESO i dos de Batxillerat que incorpora alumnat procedent dels CEIPs de la Zona. Està ubicat al carrer de Rogent 51 al barri del Clot de Barcelona.

Edifici[modifica]

L'edifici està realitzat totalment de maó vermell amb ornaments de ceràmica de color verd. Format per cinc cossos.[1] La façana central té la coberta a dues vessants. Els cossos que fan costat a la façana principal també són decorats, però tenen els teulats de forma castellera, amb suposats merlets, i els cossos dels extrems són coberts per arcs. Totes les façanes tenen finestrals de punt rodó i apuntat. Tota una sèrie de filigranes formen un conjunt d'estil modernista.[1]

És una obra de l'any 1911, dels arquitectes Pere Falqués i Llop i Antoni de Falguera Sivilla. L'Escola Municipal actual substituí a una anterior que existí l'any 1891 emplaçada a l'antiga casa de la vila, atorgada al poble a petició d'un grup d'obreres que volien escola nocturna i que, amb caràcter provisional, fou així concedida. Actualment també assisteixen a classes diürnes d'aquesta especialitat grups de joventut. L'edifici es comunica amb un altre on hi ha la guàrdia Urbana.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Institut Municipal Juan Manuel Zafra». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 29 agost 2014].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Institut Municipal Juan Manuel Zafra