International Herald Tribune

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesInternational Herald Tribune
Tipusperiòdic Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Data d'inici1887 Modifica el valor a Wikidata
Data de finalització2013 Modifica el valor a Wikidata
FundadorJames Gordon Bennett junior Modifica el valor a Wikidata

Identificadors
LCCNsn94021607 Modifica el valor a Wikidata

Digital  Modifica el valor a Wikidata

L'Internacional Herald Tribune, també anomenat IHT o el Tribune, és un diari americà de llengua anglesa la seu del qual està situada a França. Creat a París el 1887, és sobretot destinat als Americans expatriats. Es deia a l'inici el New York Herald Tribune i era l'edició internacional del New York Herald.

Històric[modifica]

Durant l'Ocupació, la publicació del New York Herald va ser suspesa i va ser reemplaçada pel diari germanòfon, el Pariser Zeitung.

En resposta a la detenció de l'edició novaiorquesa del New York Herald el 1966, l'edició internacional va ser represa pel Washington Post i el New York Times que el van rebatejar International Herald Tribune.[1] Avui és imprès en 35 llocs i llegit a 180 països, és a dir, gairebé la totalitat dels països del món.

D'ençà l'any 2003, la New York Times Company és l'accionista única de l'Internacional Herald Tribune. El desembre de 2007, l'Internacional Herald Tribune llança un suplement gratuït per a l'edició del cap de setmana, El T que és consagrat al món del luxe. El 2013, The New York Times Company va anunciar que l'International Herald Tribune s'havia de rebatejar com a The International New York Times.[2] Com el Times, el Tribune adopta sovint posicions liberals.

Referències[modifica]

  1. Cody, Edward «Le Centennial». Washington Post, 03-10-1987.
  2. Greenslade, Roy. «The New York Times introduces its new 'International Edition'». the Guardian, 11-10-2016. [Consulta: 25 març 2018].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: International Herald Tribune