Invasion of the Body Snatchers (pel·lícula de 1956)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaInvasion of the Body Snatchers

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióDon Siegel
Protagonistes
ProduccióWalter Wanger
Dissenyador de produccióTed Haworth Modifica el valor a Wikidata
GuióDaniel Mainwaring
Richard Collins
Basat en la novel·la de Jack Finney
MúsicaCarmen Dragon
FotografiaEllsworth Fredericks
MuntatgeRobert S. Eisen
ProductoraMonogram Pictures Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorAllied Artists Pictures
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1956
Durada80 minuts
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Pressupost416.911 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Basat enThe Body Snatchers Modifica el valor a Wikidata
GènereCiència-ficció
Terror
Temainvasió extraterrestre Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióCalifòrnia Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0049366 Filmaffinity: 826070 Allocine: 1668 Rottentomatoes: m/1010678-invasion_of_the_body_snatchers Letterboxd: invasion-of-the-body-snatchers Allmovie: v25288 TCM: 79341 Metacritic: movie/invasion-of-the-body-snatchers-1956 TV.com: movies/invasion-of-the-body-snatchers AFI: 51874 Archive.org: invasion-of-the-body-snatchers-1956-colorized TMDB.org: 11549 Modifica el valor a Wikidata

Invasion of the Body Snatchers (literalment, La invasió dels lladres de cossos) és una pel·lícula estatunidenca del 1956 de ciència-ficció i terror dirigida per Don Siegel. Està basada en la novel·la The Body Snatchers de Jack Finney i la protagonitzen Kevin McCarthy, Dana Wynter, King Donovan, Carolyn Jones i Jean Willes.

La pel·lícula es va incorporar l'any 1994 a l'arxiu National Film Registry de la Biblioteca del Congrés dels Estats Units.

Argument[modifica]

La pel·lícula narra una invasió extraterrestre en què tot d'espores provinents de l'espai exterior donen origen a unes tavelles d'on surten còpies idèntiques d'éssers humans. La intenció d'aquests extraterrestres és reemplaçar tota la raça humana amb còpies però sense cap mena de sentiment.

Tot gira al voltant de la història del doctor Miles Bennell, un metge de província que torna al poble de Santa Mira després d'un congrés mèdic. En tornar-hi, es troba amb una situació estranya: alguns dels seus parents li asseguren que un parent proper no és qui diu ser, que té la seva aparença i els seus records, però que no té sentiments. Després d'un o dos dies, aquell pacient torna a la consulta per dir-li que tot ha tornat a la normalitat i que no se n'ha d'amoïnar més.

Sopant en un restaurant misteriosament buit, en Bennel rep la trucada d'un amic que, sense donar cap detall, li demana que vagi a casa seva. En arribar-hi, l'amic i la seva dona li ensenyen un estrany cadàver, un cos amb la complexió d'un adult, però sense cap tret definit, ni tan sols les empremtes dactilars.

Amb una tensió que no para de créixer, descobreixen que els habitants del petit poble de Santa Mira estan sent substituïts per rèpliques exactes que naixen d'unes misterioses tavelles. Es tracta d'una invasió invisible.

Repartiment[modifica]

Versions posteriors[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Invasion of the Body Snatchers