Inventor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula ocupacióInventor
Tipus d'ocupació
enginyer i creador Modifica el valor a Wikidata
Camp de
treball
invent i invention (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Un inventor o inventora (provinent del llatí invenire, trobar) és tot aquell que crea o idea quelcom que abans no existia, és a dir, una invenció. És l'individu que idea, crea o concep alguna cosa o en millora d'altres per al profit propi o de la comunitat. Els inventors professionals actualment es diuen enginyers. Alguns inventors importants al llarg de la història són Arquimedes, Leonardo da Vinci, Thomas Alva Edison, Nikola Tesla.

Inventors[modifica]

La paraula inventor ve del verb llatí invenire, que té l'arrel invent-, trobar. (Vegeu l'apartat personalitat creativa en l'article Inventiva). La frase "la necessitat és la mare de la invenció" diu que, essencialment, la manca de recursos condueix a la invenció, mentre que una escola del pensament oposada argumenta que només amb un excés de recursos s'obtenen aqueixos resultats. Actualment, però, es pot entendre el procés inventiu com a curiositat que genera invencions.

Alguns grans inventors:

Un dels pioners de totes les invencions modernes va ser l'artista renaixentista Leonardo da Vinci; la importància no està tant en les seves invencions, les quals a causa de les limitacions de l'època no es van poder comprovar com a útils o pràctiques, sinó perquè va inaugurar la metodologia de la ciència moderna, i en aquí és el pioner de totes les invencions fetes després d'ell. Va ensenyar que la naturalesa s'ha de mirar sistemàticament i ha de ser investigada amb ulls curiosos, perquè "la saviesa és filla de l'experiència" i hom pot modificar les coses a través de la projecció i creació d'instruments mecànics.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Inventor