J.D. (Scrubs)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeDr Jonathan Michael Dorian

Zach Braff encarna a "J.D."
Tipuspersonatge de sèrie de televisió
personatge humà de ficció Modifica el valor a Wikidata
Creat perBill Lawrence
Interpretat perZach Braff
Context
Present a l'obraScrubs
Primera aparició"My First Day"
Última aparició"My Finale"
Dades
Nom curtJ.D
SobrenomNewbie, Bambi i Vanilla Bear Modifica el valor a Wikidata
GènereMasculí
OcupacióMetge
NacionalitatEstats Units Estats Units
Edat34 anys
Família
CònjugeElliot Reid (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Altres
MestrePerry Cox (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Dr Jonathan Michael Dorian`(més conegut com a " JD") és un personatge fictici interpretat per Zach Braff a la sèrie de televisió nord-americana de comèdia i drama Scrubs. És el narrador i personatge principal de la sèrie, podent ser considerat com el protagonista.

Ha aparegut en tots els episodis de la sèrie fins al seu terme, excepte en "My Full Moon" i en "My Absence" on només s'escolta la seva veu.

Origen del personatge[modifica]

El nom de J.D. està basat en el Dr Jonathan Doris, un amic d'escola de Bill Lawrence, creador de la sèrie. Doris, serveix com a supervisor mèdic en els guions del xou. Durant els 7 anys de la sèrie, la personalitat de JD no és molt explorada, excepte quan es relaciona amb el seu amic Turk. Per a l'última temporada, Bill finalment va mostrar a un Dorian una mica més madur, ja que segons va declarar, era el que els admiradors volien.[1] En l'últim episodi de la sèrie anomenat "My Finale", abandona l'hospital Sacred Heart recordant a totes les persones que el van ajudar en la seva formació, i també imaginant el seu futur amb molta esperança.[2]

Història[modifica]

J.D. és el narrador de tots els capítols de la sèrie (excepte en 5 episodis). J.D. també ha mantingut relacions amb Elliot, un amor gairebé impossible, del que després es va penedir, Jordan, l'esposa del Dr Cox, Danni, la germana de Jordan i Kylie. Recentment, va celebrar el seu 30è aniversari. Pare d'un fill, que ha tingut amb la doctora Kim Briggs, anomenat Sam en honor del seu difunt pare.[3]

Referències[modifica]

  1. Biller, Jennifer, et al. "Tube Talk - Scrubs' Zach Braff and Bill Lawrence interview". Edited transcript of a conference call interview. October 23, 2007. Accessed August 28, 2011.
  2. "More On "Scrubs" From The Zach Braff - Bill Lawrence Interview Arxivat 2009-05-09 a Wayback Machine.".
  3. «My Transition». . Scrubs (NBC), Temporada:5 , episodi:24, 16-05-2006. « »