John Michael Bishop

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: J. Michael Bishop)
Infotaula de personaJohn Michael Bishop

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement22 febrer 1936 Modifica el valor a Wikidata (88 anys)
York, Pennsilvània (Pennsilvània) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Grup ètnicRaça blanca Modifica el valor a Wikidata
FormacióHarvard Medical School
Gettysburg College Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiGebhard Koch (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballVirus, immunologia, microbiologia i virologia Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióbiòleg, metge, oncòleg, químic, professor d'universitat, viròleg, immunòleg, microbiòleg Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Califòrnia a San Francisco
Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses (EUA) Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Estudiant doctoralPatrick O. Brown, Chi V. Dang (en) Tradueix, Harold Elliot Varmus, Kari Alitalo i Joshua M Kaplan (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Premis

John Michael Bishop (York, Pennsilvània 1936) és un immunòleg i microbiòleg nord-americà guardonat amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia l'any 1989.

Biografia[modifica]

Va néixer el 22 de febrer de 1936 a la ciutat de York, població situada a l'estat nord-americà de Pennsilvània. Va estudiar medicina a la Universitat Harvard, on es graduà el 1962 especialitzant-se en immunologia. Inicià la seva carrera treballant a la secció de biologia cel·lular de l'Institut Nacional de Salut situat a Betsheda (Maryland), passà un any investigant a l'Institut Heinrich-Pette d'Hamburg i el 1968 fou nomenat professor i investigador de la Universitat de San Francisco, de la qual n'és el rector des de 1998.

Recerca científica[modifica]

Al costat de Harold Elliot Varmus, que conegué a San Francisco, ha desenvolupat la seva recerca científica durant la dècada del 1980, descobrint el primer oncogèn retroviral denominat V-Src. Amb les seva recerca es va poder comprendre la producció de tumors malignes a partir de canvis que es produeixen en gens normals d'una cèl·lula, que no només són produïts per virus sinó que també poden ser produïts per radiacions o substàncies químiques, entre altres.

L'any 1989 els dos científics foren guardonats amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia pel descobriment dels orígens dels oncògens retrovirals.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: John Michael Bishop