Jacques Boucher de Crèvecoeur de Perthes

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Jacques Boucher de Crèvecoeur de Perthes
Bifaç de Menchecourt-les-Abbeville, a l'Exposició Universal de 1867.- Museu de Tolosa

Jacques Boucher de Crèvecœur de Perthes (10 de setembre, 1788;5 d'agost, 1868), amb el nom abreujat de Boucher de Perthes, va ser un geòleg francès i un dels primers arqueòlegs en el sentit modern del terme.

Nascut a Rethel, a les Ardennes, va ser el fill primogènit del botànic Jules Armand Guillaume Boucher de Crèvecœur.

Com el seu pare va treballar com a funcionari de duanes i el seu treball el va portar a residir sis anys a Itàlia d'on retornà cap a França el 1811.

En el seu temps lliure va estudiar els temps prehistòrics. Cap al 1830 va trobar en la vall del Somme restes de treballs en pedra de l'home primitiu, descobertes que no van ser publicades fins al 1846.

El 1847 va començar a redactar el seu monumental treball en tres volums titulat Antiquitis celtiques et antediluviennes, on va ser el primer a establir l'existència de l'home durant el Plistocè malgrat que les deficiències metodològiques del seu treball li restaren acceptació fins que els treballs de Jean Paul Rigollot(1855) IJoseph Prestwich (1859) ratificaren que els objectes trobats eren artefactes humans.

El 1954, a la localitat d'Abbeville on residia Boucher de Perthes es va inaugurar un Museu amb el seu nom amb molts dels materials recol·lectats.

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Jacques Boucher de Crèvecoeur de Perthes Modifica l'enllaç a Wikidata