Jaegwon Kim

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJaegwon Kim
Nom original(ko) 김재권 Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement12 setembre 1934 Modifica el valor a Wikidata
Daegu (Corea del Sud) Modifica el valor a Wikidata
Mort27 novembre 2019 Modifica el valor a Wikidata (85 anys)
Dades personals
FormacióUniversitat Dartmouth
Universitat de Princeton Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballFilosofia, filosofia de la ciència, filosofia de la ment i epistemologia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciófilòsof, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Brown
Universitat de Michigan
Universitat de Notre Dame
Universitat Cornell
Universitat Johns Hopkins
Swarthmore College Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Influències
Premis

Jaegwon Kim (Daegu, Corea (actualment Corea del Sud), 1934 - 27 novembre 2019) va ser un filòsof que treballà a la Universitat de Brown. Va ser especialment conegut pel seu treball relatiu al problema ment-cos. Temes clau en les seves obres són: el rebuig de la metafísica cartesiana, les limitacions de la identitat psicofísica, la superveniència i la individualització de successos. El treball de Kim en aquests i altres assumptes metafísics i epistemològics queda ben representat en els documents recopilats a Supervenience and Mind: Selected Philosophical Essays (1993).

Biografia[modifica]

Kim va estudiar dos anys a la universitat de Seül, Corea, especialitzant-se en literatura francesa, abans de traslladar-se al Dartmouth College el 1955. Poc després, a Dartmouth, va canviar a una especialitat combinada de francès, matemàtiques i filosofia i va obtenir una llicenciatura de grau. Després de Dartmouth, va anar a la Universitat de Princeton, on va obtenir el seu doctorat en filosofia.
Kim va ser Professor de Filosofia a la Universitat Brown (des de 1987). També va ensenyar a Swarthmore College, la Universitat de Cornell, la Universitat de Notre Dame, la Universitat Johns Hopkins i la Universitat de Michigan, Ann Arbor. De 1988-1989, va ser president de l'Associació Filosòfica Americana. Des de 1991, va ser membre de l'Acadèmia Americana de les Arts i les Ciències. I, juntament amb Ernesto Sosa, va ser editor de la revista trimestral filosòfica Nous. Segons Kim, dues de les seves principals influències filosòfiques són Karl Gustav Hempel i Roderick Chisholm. Hempel, va ser qui li va enviar una carta animant-lo a anar a Princeton.

Enllaços externs[modifica]