Jaime Hernández

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
No confondre amb Jaime Hernández Bertrán, ciclista català
Infotaula de personaJaime Hernández

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement10 octubre 1959 Modifica el valor a Wikidata (64 anys)
Oxnard (Califòrnia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
Grup ètnicMexicans als Estats Units Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballCòmic Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióautor de còmic, guionista de còmics Modifica el valor a Wikidata
Influències
Obra
Obres destacables
Família
GermansMario Hernandez i Gilbert Hernández Modifica el valor a Wikidata
Premis

Discogs: 1355374 Goodreads author: 4766238 Modifica el valor a Wikidata

Jaime Hernández (Oxnard, Califòrnia, 1959) és un autor de còmics estatunidenc, famós, com el seu germà Gilbert "Beto" Hernández, per les seues historietes publicades en la revista Love & Rockets.

Com Gilbert, va llegir i va dibuixar còmics des de la seua infància. Amb els seus germans Mario i Gilbert va crear el 1981 el fanzine Love & Rockets, que va esdevenir un dels principals referents del còmic independent nord-americà.

Després del tancament de Love & Rockets el 1996 va publicar la miniserie Whoa Nellie! (1996-), i l'especial Maggie & Hopey Color Fun (1997). Aquest any mateix va iniciar una nova sèrie, Penny Century, de la qual s'han publicat fins ara 7 comicobooks.

Obra[modifica]

Love & Rockets[modifica]

Els 50 números de la publicació Love & Rockets (1981-1996) dels germans Hernández han estat recopilats en quinze toms per Fantagraphics Books. En estes recopilacions es troben tant històries de Jaime com del seu germà Gilbert "Beto " Hernandez.

La col·lecció s'ha completat més avant amb altres volums que no corresponen a l'antiga revista Love & Rockets, però que continuen moltes vegades les històries dels mateixos personatges.

Les històries de Jaime per a la revista Love & Rockets han estat recopilades en un sol volum, de més de set-centes pàgines: Locas: The Maggie and Hopey stories. Fantagraphics Books, 2004. ISBN 1-56097-611-X.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Jaime Hernández