Jardim

Plantilla:Infotaula geografia políticaJardim
Imatge

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 21° 28′ 48″ S, 56° 08′ 16″ O / 21.48°S,56.1378°O / -21.48; -56.1378
EstatBrasil
Unitat FederativaMato Grosso do Sul Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població23.981 (2022) Modifica el valor a Wikidata (10,89 hab./km²)
Geografia
Superfície2.201,725 km² Modifica el valor a Wikidata
Altitud259 m-345 m Modifica el valor a Wikidata
Limita amb
Creació1946 Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Prefix telefònic67 Modifica el valor a Wikidata
Codi de municipi del Brasil5005004 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webjardim.ms.gov.br Modifica el valor a Wikidata

Jardim és una ciutat de l'estat brasiler de Mato Grosso do Sul. El 2020 tenia 26.328 habitants. Es troba al marge esquerre del riu Miranda i és coneguda per la seua riquesa natural i per les seues atraccions turístiques, com el parc nacional de la Serra da Bodoquena.

La història de Jardim es remunta al segle xix, quan la regió era habitada per tribus indígenes. En el segle XX, la zona va començar a ser colonitzada per colonitzadors que van arribar des de les regions veïnes. El desenvolupament de la ciutat es va accelerar amb la construcció de la carretera BR-060, que connecta la regió amb altres parts del país.

Hui en dia, Jardim és una ciutat amb una economia basada principalment en la producció agropecuària, especialment la producció de soja i bestiar boví. La ciutat també té un petit sector turístic, gràcies a la seva ubicació en una zona de gran bellesa natural. El turisme es centra principalment en l'observació d'aus i la pràctica d'esports nàutics al riu Miranda.

Jardim té una estructura urbana moderna, amb bons serveis públics i una àmplia oferta cultural. La ciutat té diverses institucions educatives i centres de salut, així com també una biblioteca pública i un museu d'història local. La ciutat celebra diverses festes i esdeveniments culturals al llarg de l'any, com ara la Fira Agropecuària de Jardim i el Festival de la Cançó de Jardim.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Jardim