Jaume Oliveras i Maristany

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca


Jaume Oliveras
Jaume Oliveras.jpeg
Naixement 1962
El Masnou (El Maresme, Catalunya)
Partit polític Nacionalistes d'Esquerra, MEN, MDT, CUP, ERC


Jaume Oliveras i Maristany (el Masnou, 1962) és un polític català. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i es doctorà en història contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona. Treballà en una fàbrica de confecció i fou regidor de l'ajuntament de Masnou per la Candidatura d'Unitat Popular. Anteriorment havia estat militant de Nacionalistes d'Esquerra, del MEN, i de l'MDT. A partir de 1986 va ser un dels principals impulsors de l'Assemblea Municipal de l'Esquerra Independentista (AMEI). El 1992 fou detingut sota l'acusació de formar part de la direcció de Terra Lliure i el 1995 fou condemnat per l'Audiència Nacional d'Espanya a sis anys de presó, però fou indultat el 28 de juny de 1996.[1]

Després ingressà a ERC, partit del que és responsable de política municipal, i ha estat diputat a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1999 i 2003. El 2006 fou nomenat secretari general del Departament de Governació i Administracions Públiques.

En l'actualitat és el Primer tinent d'Alcalde i Regidor de Cultura de l'Ajuntament del Masnou fruit d'un acord de govern entre ERC i Convergència i Unió.

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. BOE de 28-6-1996 on es publicà l'indult