Jean Louis Lassaigne

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJean Louis Lassaigne
Biografia
Naixement22 setembre 1800 Modifica el valor a Wikidata
París Modifica el valor a Wikidata
Mort18 març 1859 Modifica el valor a Wikidata (58 anys)
París Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióquímic, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
Premis

Jean Louis Lassaigne, nascut a París el 22 de setembre de 1800 i traspassat també a París el 18 de març de 1859, va ser un químic francès conegut per l'assaig de fusió alcalina amb sodi metall.

Biografia[modifica]

Lassaigne va estudiar química en el laboratori de Louis Nicolas Vauquelin i l'any 1828 va aconseguir la càtedra que ocupava Pierre Louis Dulong a l'Escola de Veterinària d'Alfort, prop de París. Lassaigne és un bon representant de les activitats docents i investigadores dels metges-químics de principis del segle xix que es reunien en sessions mensuals de la Société de Chimie Médicale de París.

Obra[modifica]

Lassaigne va descobrir nous alcaloides i va realitzar investigacions toxicològiques sobre el fòsfor i l'àcid cianhídric. De la mateixa manera que feien els seus companys no es va limitar a les aplicacions mèdiques de la química, també va fer aportacions en el terreny de la química aplicada a les arts. Així va investigar les propietats de sals de crom per aplicar-les al tenyit de teles i, el 1831, aconseguí una medalla de la Société d'Encouragement de l'Industrie pels seus treballs sobre l'elaboració d'esmalts per a ceràmiques.

També és conegut pel seu assaig que permet determinar la presència de sofre, nitrogen i halògens en una substància química i que empra sodi metall fus.

Obres[modifica]

Referències[modifica]