Jessica Fletcher

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeJessica Fletcher
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge de sèrie de televisió Modifica el valor a Wikidata
Creat perWilliam Link Modifica el valor a Wikidata
Interpretat perAngela Lansbury Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraS'ha escrit un crim Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gènerefemení Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolítica Modifica el valor a Wikidata
NacionalitatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Altres
Càrrecmembre de la Cambra de Representants dels Estats Units Modifica el valor a Wikidata

Jessica Beatrice Fletcher (cognom de soltera: McGill), també coneguda com a Jessica Fletcher o J.B. Fletcher (com signa els seus llibres), és un personatge de ficció, provinent de la sèrie S'ha escrit un crim, de la qual és protagonista, interpretat per l'actriu Angela Lansbury. És estatunidenca i resideix a un poble de Maine anomenat Cabot Cove del qual, l'any 1991, es trasllada a Nova York, Fletcher és una autora de novel·les de misteri, professora d'anglès, detectiu aficionada, professora de criminologia i congressista. El 2004, Fletcher va ser inclòsa als "100 millors personatges de televisió" de Bravo.[1] AOL la va nomenar un dels "100 personatges femenins de televisió més memorables".[2] El mateix lloc web la va incloure entre els "detectives més intel·ligents de la televisió".[3] Va ser classificada en el sisè lloc de l'enquesta de "America's Top Sleuths" de Sleuth Channel.[4] Guinness World Records la va anomenar la "detective amateur més prolífica".[5]

Biografia de ficció[modifica]

Es fa difícil conèixer els detalls de la infància i la joventut de la J.B., ja que apareix a la sèrie quan ja és bastant adulta. Segons la informació que proporcionen alguns capítols, es pot saber que, a la seva infantesa, va anar a una escola de monges i que, posteriorment, va estudiar a la universitat filologia anglesa i literatura de misteri. També es fa evident que es va casar amb un home anomenat Frank Fletcher perquè esmenta en nombrosos episodis que n'és la seva vídua. Tal com la trobem a la pantalla, és una professora de llengua anglesa que, després de la mort del seu marit, decideix escriure novel·les d'intriga, algunes de les quals, tot cal dir-ho, tenen molt d'èxit i esdevenen best-sellers. La seva nova professió l'obliga a viatjar molt per inspirar-se i agafar idees (sobretot pels EUA, però també a l'estranger), i sovint aprofita per visitar amistats i parents seus.

Caràcter[modifica]

Pretén mostrar-se i actuar de la forma més moralment correcta per sobre del seu interès personal. També és divertida quan toca i posseeix un fi sentit de l'humor. Té una intel·ligència privilegiada, sobretot per a resoldre crims, i en cap de les seves aventures en deixa un de sol sense solucionar.

Obra[modifica]

Les novel·les de misteri de J.B. són conegudes arreu del món i se situen al capdamunt de la llista de best-sellers mundial. La seva obra més famosa és El cadàver va ballar a mitjanit.

Referències[modifica]

  1. «Bravo 100 Greatest TV Characters». Bravo. Arxivat de l'original el 17 juliol 2007. [Consulta: 11 novembre 2006].
  2. Potts, Kim. «100 Most Memorable Female TV Characters». AOL TV, 02-03-2011. Arxivat de l'original el 26 setembre 2013. [Consulta: 20 juliol 2012].
  3. «TV's Smartest Detectives». AOL TV, 18-11-2011. Arxivat de l'original el 3 gener 2012. [Consulta: 3 febrer 2013].
  4. «America's Top Sleuths», 2006. [Consulta: 3 febrer 2013].
  5. «Most prolific amateur sleuth». Guinness World Records. Jim Pattison Group. [Consulta: 16 febrer 2015].