Joan August de Saxònia-Gotha-Altenburg

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJoan August de Saxònia-Gotha-Altenburg

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(de) Johann August von Sachsen-Gotha-Altenburg Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement17 febrer 1704 Modifica el valor a Wikidata
Gotha Modifica el valor a Wikidata
Mort8 maig 1767 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
Stadtroda (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióaristòcrata Modifica el valor a Wikidata
Carrera militar
Rang militarMariscal de Camp Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuc Modifica el valor a Wikidata
FamíliaSaxe-Gotha-Altenburg (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
CònjugeLluïsa de Reuss-Schleiz (1752–) Modifica el valor a Wikidata
FillsLluïsa de Saxònia-Gotha, Auguste-Louise de Saxe-Gotha-Altenbourg Modifica el valor a Wikidata
ParesFrederic II de Saxònia-Gotha-Altenburg Modifica el valor a Wikidata  i Magdalena Augusta d’Anhalt-Zerbst Modifica el valor a Wikidata
GermansFriederike of Saxe-Gotha-Altenburg (en) Tradueix, Augusta de Saxònia-Gotha, Frederic III de Saxònia-Gotha-Altenburg, Wilhelm de Saxe-Gotha-Altenburg, Joan Adolf de Saxònia-Gotha-Altenburg i Maurice de Saxe-Gotha-Alternbourg Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Joan August de Saxònia-Gotha-Altenburg (en alemany Johann August von Sachsen-Gotha-Altenburg) va néixer a Gotha (Alemanya) el 17 de febrer de 1704 i va morir a Stadtroda el 8 de maig de 1767. Era el cinquè fill del duc Frederic II (1676-1732) i de Magdalena Augusta d'Anhalt-Zerbst (1679-1740).

Va entrar al servei de l'exèrcit Imperial el 1725 i va intervenir en missions militars a Itàlia i a Hongria. A la batalla de Grock va ser ferit, cosa que l'obligà aretirar-se una temporada a Altenburg. Després, va reprendre la seva carrera i va prendre part en la Guerra de Successió d'Àustria, a Silèsia, Bohèmia i Baviera. Finalment, va assolir el grau de mariscal del Reich i va comandar un regiment de dragons.

Matrimoni i fills[modifica]

El 6 de gener de 1752 es va casar a Stadtroda amb Lluïsa de Reuss-Schleiz (1726-1773), vídua del seu germà petit Cristià Guillem i filla d'Enric I de Reuss-Schleitz (1695-1744) i de Juliana Dorotea de Löwenstein-Wertheim (1694-1734). El matrimoni va tenir quatre fills:

Bibliografia[modifica]

  • Johann Samuel Ersch (Hrsg): Allgemeine Encyclopädie der Wissenschaften und Künste, 2. Sektion, Leipzig, 1842, S. 240 (format digital)

Enllaços externs[modifica]