Joe, un cadàver molt atrafegat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaJoe, un cadàver molt atrafegat
Jo Modifica el valor a Wikidata
Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióJean Girault Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
GuióClaude Magnier Modifica el valor a Wikidata
MúsicaRaymond Lefebvre Modifica el valor a Wikidata
FotografiaHenri Decaë Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeArmand Psenny Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorMetro-Goldwyn-Mayer Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Estrena1971 Modifica el valor a Wikidata
Durada85 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema de ficció criminal Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0067274 Filmaffinity: 643820 Allocine: 37098 Rottentomatoes: m/jo-the-gazebo Letterboxd: jo-1971 Allmovie: v142164 TCM: 486302 TMDB.org: 12598 Modifica el valor a Wikidata

Joe, un cadàver molt atrafegat (títol original: Jo) és una pel·lícula francesa dirigida per Jean Girault, estrenada el 1971. Ha estat doblada al català.[1]

Argument[modifica]

Antoine Brisebard, autor còmic d' èxit, és víctima de Jo, un cantant que amenaça de descobrir els orígens familiars dubtosos de la seva dona. Resolut a desfer-se d'ell, Brisebard pretexta l'escriptura d'una peça policíaca per tal de recollir els ingredients del crim perfecte.

Desgraciadament, quan Jo va a buscar la suma de diners exigida, el pla de Brisebard no es desenvolupa com estava previst. Un cop Jo eliminat, els visitants més estrafolaris se succeeixen a la seva casa: un agent immobiliari tenaç i una parella excèntrica, una majordoma emotiva, el paleta que ha instal·lat un quiosc, regal de la Sra. Brisebard i fins i tot l'inspector Ducros ben decidit a descobrir per què Jo ha estat trobat assassinat. Comprenent ràpidament que no ha matat la persona adequada, Antoine Brisebard haurà de redoblar enginy per amagar el seu crim a la policia tot allunyant de casa seva aquesta multitud que sembla ben decidida a fer-li la vida impossible.[2]

Repartiment[modifica]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

  • És la segona adaptació cinematogràfica de l'obra teatral The Gazebo (1958), després de The Gazebo de George Marshall el 1959.
  • És una de les rares pel·lícules on un personatge interpretat per Louis de Funès mata algú (accidentalment, en aquest cas particular), les altres són Des pissenlits per la racine i Fantômas se déchaîne.
  • El tema musical de la pel·lícula és reprès en l'últim episodi de la temporada 6 de Kaamelott de la sèrie de televisió Kaamelott. En els crèdits finals Alexandre Astier (autor, realitzador, actor i compositor de la sèrie) dedica Kaamelott a Louis de Funès.
  • Mentre el seu marit acaba d'instal·lar al saló una escultura de la seva collita, Sylvie Brisebard (interpretada per Claude Gensac) s'apodera del telèfon per trucar el doctor Poussin. A la pel·lícula Oscar, en el moment de la famosa crisi d'apoplexia de Bertrand Barnier (interpretat per Louis de Funès), després de la desaparició de la seva maleta plena de diners, Germaine Barnier (interpretada per Claude Gensac) telefona igualment a un doctor Poussin.

Referències[modifica]

  1. «Joe, un cadàver molt atrafegat». esadir.cat.
  2. «Jo». The New York Times.