Johann Friedrich Fasch

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJohann Friedrich Fasch

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
NaixementCarl Friedrich Christian Fasch
15 abril 1688 Modifica el valor a Wikidata
Buttelstedt Modifica el valor a Wikidata
Mort5 desembre 1758 Modifica el valor a Wikidata (70 anys)
Zerbst Modifica el valor a Wikidata
Mestre de capella de la cort
Mestre de capella
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatAlemanya Alemanya
FormacióThomasschule zu Leipzig Modifica el valor a Wikidata
Activitat
OcupacióCompositor, violinista
GènereÒpera, cantata, missa i sonata Modifica el valor a Wikidata
MovimentMúsica barroca Modifica el valor a Wikidata
EstilBarroc
ProfessorsJohann Kuhnau, Christoph Graupner i Gottfried Grünewald Modifica el valor a Wikidata
InstrumentViolí i Veus blanques Modifica el valor a Wikidata
Família
FillsCarl Friedrich Fasch Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: 7e162e7b-1ca4-494f-b16b-dadb9006b0de Discogs: 867925 IMSLP: Category:Fasch,_Johann_Friedrich Modifica el valor a Wikidata

Johann Friedrich Fasch (Buttelstedt, Turíngia, 15 d'abril de 1688 - Zerbst, Anhalt, 5 de desembre de 1758) fou un compositor i violinista alemany.

Als onze anys ingressà en la capella de la cort de Weissensfels i després fou alumne pensionat de l'Escola de Sant Tomàs de Leipzig, passant el 1707 a la universitat. Per aquell temps fundà un Collegium Musicum que va assolir gran desenvolupament i va escriure un gran nombre de composicions per les seves reunions periòdiques.

Després de perfeccionar els seus estudis a Darmstadt, fou secretari de la cambra de Gera (1714), organista i secretari del consell de Zeitz (1719), mestre de capella i compositor de la casa del comte Morzini (1721) i, finalment, mestre de capella de la cort de Zerbst.

Fasch fou un del coetanis més notables de Bach, sobretot en la música instrumental, i aquell el tenia en molta estima, com ho demostra el que en l'Escola de Sant Tomàs es trobessin les parts d'orquestra de cinc de les seves obertures copiades de la mateixa mà del gran compositor. Les seves obres comprenen gran nombre d'obertures franceses, d'un gran agosarament de concepció, extraordinari per la seva època: sonates, quartets, misses, cantates i motets.

Hugo Riemann publicà en el seu Collegium musicum 5 sonates, un quartet i dues suites per a orquestra de Fasch. Fou el pare del també compositor Carl Friedrich Fasch (1736-1800).

Bibliografia[modifica]