Jordi Camí i Morell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJordi Camí i Morell
Biografia
Naixement9 octubre 1952 Modifica el valor a Wikidata (71 anys)
Terrassa (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Autònoma de Barcelona - doctorat Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómetge, professor d'universitat Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Pompeu Fabra
Universitat Autònoma de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Premis

Lloc webjcami.eu Modifica el valor a Wikidata

Jordi Camí i Morell (Terrassa, 1952) és doctor en medicina, especialista en farmacologia clínica, catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, director general del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i vicepresident de la Fundació Pasqual Maragall.[1]

Ha estat l'impulsor i primer director de la Fundació Pasqual Maragall per a la recerca en Alzheimer entre 2008 i 2020. La seva activitat científica s'ha centrat en el camp de les neurociències (dependència de drogues, cognició), havent explorat altres camps com la Bibliometria, l'Avaluació i la Política Científica. La seva activitat acadèmica s'ha desenvolupat entre la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), havent ocupat els càrrecs de delegat del rector, degà i director de departament. A la UPF impulsà els estudis de Biologia i la creació i el desenvolupament del Departament de Ciències Experimentals i de la Salut. Fou el director de l'IMIM (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) entre 1985 i 2005. Així mateix, ha participat en la gestació de nous centres de recerca (CRG, CMRB) i, en particular, del PRBB, que fundà i dirigeix des del 2005. Va fundar la revista desapareguda Quark (1995-2007).[2]

El 2017 va ser elegit membre numerari a la secció Ciències biològiques de l'Institut d'Estudis Catalans.[3] Entre els diversos guardons obtinguts en destaca la menció honorífica del Premi de Recerca Reina Sofia el 1990 i la concessió de la medalla Narcís Monturiol de la Generalitat de Catalunya al mèrit científic i tecnològic l'any 2000. Entre altres institucions, entre 2005 i 2012 fou Vocal del Consejo Asesor de Sanidad del Ministeri de Sanitat d'Espanya i membre de la seva Comissió Executiva, i entre 2007 i 2012 fou vocal del Comité de Bioética de España.[4] També ha estat el primer president del CIR-CAT (Comitè per a la Integritat de la Recerca de Catalunya). Arxivat 2020-04-06 a Wayback Machine.

Referències[modifica]

  1. Pérez, Virtudes «Neix un centre de recerca per a la prevenció de l'Alzheimer». El Punt Avui (ed. Girona), 15-09-2016, pàg. 38.
  2. «Quark. Ciencia, medicina, comunicación y cultura». Dialnet. [Consulta: 13 maig 2018].
  3. «L'Institut d'Estudis Catalans incorpora set membres numeraris». Institut d'Estudis Catalans, 21-11-2017. [Consulta: 13 maig 2018].
  4. «Jordi Camí i Morell». Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. [Consulta: 23 març 2016].

Enllaços externs[modifica]