Josep Maria Gallifa i Espiell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosep Maria Gallifa i Espiell
Biografia
Naixement8 febrer 1942 Modifica el valor a Wikidata
Argentona (Maresme) Modifica el valor a Wikidata
Mort17 gener 1993 Modifica el valor a Wikidata (50 anys)
Alcalde d'Argentona
19 abril 1983 – 22 juny 1987
← Jordi Suari FontEsteve Canal i Gual → Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióadvocat
PartitConvergència i Unió (CiU)

Josep Maria Gallifa i Espiell (Barcelona, 8 de febrer de 1942 - Mataró, 17 de gener de 1993) fou alcalde d'Argentona des del 1983 fins al 1987 amb Convergència i Unió.

Biografia[modifica]

Josep Maria Gallifa viu a Barcelona fins als set anys, en què la seva família torna a Mataró. Cursa estudis universitaris en Dret a la Universitat Central de Barcelona, llicenciant-se l'any 1966. El 1982 fixa la residència a Argentona, a Can Calopa, que és la casa pairal de la família Gallifa. Sent militant d'UDC és cap de llista per CiU a les eleccions municipals de 1983, que guanya i li permet ser alcalde. La seva legislatura es va caracteritzar per una feina perseverant i constant de Gallifa, si bé va haver de bregar constantment amb l'oposició i el secretari municipal. Al cap de dos anys de començar la legislatura, Gallifa es fa càrrec de les carteres d'urbanisme, hisenda i governació. És aleshores quan ofereix a Jordi Suari i Joan Casanovas de la Candidatura Democràtica d'Argentona, entrar al govern. Com a fets destacats de la seva legislatura tenim la realització de la piscina municipal i el camp d'esports del Cros i la projecció de l'escola Francesc Burniol. També va consolidar Ràdio Argentona com a emissora municipal i va acabar de cobrir el torrent d'en Tossa.

Després de la seva experiència política retorna a l'exercici de l'advocacia, i el 1992 se'l distingeix com a Membre d'Honor del Patronat Municipal del Museu del Càntir. Mor al seu domicili de Mataró el 17 de gener de 1993.

Bibliografia[modifica]

  • Recull Enciclopèdic d'Argentona, de Josep Lladó i Pasqual


Precedit per:
Jordi Suari Font
Alcalde d'Argentona
Escut d'Argentona

1983 -- 1987
Succeït per:
Esteve Canal i Gual