José Wenceslao Marin López

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosé Wenceslao Marin López
Biografia
Mort1939 Modifica el valor a Wikidata
l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) Modifica el valor a Wikidata
Alcalde de l'Hospitalet de Llobregat
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióempresari, polític Modifica el valor a Wikidata

José Wenceslao Marín López († l'Hospitalet de Llobregat, 1939) fou el primer alcalde de l'Hospitalet de Llobregat durant el franquisme.

El 1934 es va traslladar a viure a l'Hospitalet de Llobregat. D'ideologia conservadora, durant la Segona República Espanyola va simpatitzar amb la dreta local i va militar inicialment en la CEDA (o potser en la Lliga Regionalista) i finalment a Renovación Española.[1]

Durant la guerra civil espanyola va romandre a l'Hospitalet de Llobregat, on va treballar per a la quinta columna, raó per la qual fou empresonat al castell de Montjuïc fins a la fi del conflicte. El 3 de febrer de 1939 fou nomenat alcalde de la primera gestora municipal de l'Hospitalet de Llobregat.[2] Durant el seu mandat també fou president de la gestora de la Unió Esportiva de Sants i un dels impulsors de la Volta Ciclista a Catalunya.[3] L'octubre de 1939, però, fou destituït per les autoritats locals sota l'acusació de frau en l'abastiment de la ciutat en la venda de material de recuperació i tancat a la presó juntament amb el seu secretari Joan Coca. Va morir poc després.

Referències[modifica]


Precedit per:
Vicenç Fort i Sancho
Alcaldes de l'Hospitalet de Llobregat
Escut de l'Hospitalet de Llobregat

febrer-octubre 1939
Succeït per:
Enrique Jonama Darnaculleta