Jove Cambra Internacional

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

La Jove Cambra Internacional, en anglès Junior Chamber International és una associació no governamentalon joves de tot el món aprenem a assumir responsabilitats i a desenvolupar habilitats directives mitjançant el treball en projectes per la nostra comunitat. Forma part de la JCI l'organització mundial més gran de Joves Ciutadans Actius a tot el món present a més de 130 països i amb 180.000 mebres a nivell munidal.

Perfil dels membres: Jove Cambra és una associació de gent jove, entenent per jove a persones entre 18 i 40 anys.


Tipus d'associació: Jove Cambra és una associació sense ànim de lucre, apartidista i aconfessional.

Àmbit d'actuació: Jove Cambra és una associació en la que diferenciem 3 nivells d'actuació: local, la nostra ciutat, nacional, Catalunya, i internacional, a més de 130 països i als 5 continents.

Objectiu: Jove Cambra és un instrument posat a l'abast de la capacitat i iniciativa dels seus membres per tal de potenciar les habilitats directives, l'assumpció de responsabilitats, el compromís social i l'esperit emprenedor dels mateixos mitjançant el desenvolupament de projectes per la comunitat/ciutat/societat.

Activitats: L'activitat de la Jove Cambra es recolza en el principi de l'aprenentatge pràctic. Els programes que s'organitzen constitueixen la realitat operativa de l'entitat. Sorgeixen de la pròpia iniciativa de cada membre i són l'instrument per assolir l'objectiu de l'associació. Formació a través de l'acció...... l'acció en benefici de la comunitat.


Organització[modifica | modifica el codi]

La Federació aplega les deu Joves Cambres i són dirigides per una Junta Directiva Nacional formada pel president, un secretari general, un assessor legal, un tresorer, tres vicepresidents i el president anterior amb càrrec de vicepresident. L'actual president és Carles Lombarte. A més, hi ha un Senat format per membres de prestigi i antics membres de les Joves Cambres L'actual president és Ana Maria Bañolas, que té finalitat d'assessorament.

Area Emprenedoria Empresarial[modifica | modifica el codi]

En un entorn on es fomenten les relacions personals a través del treball en equip i establint relacions arreu del món es poden intercanviar idees de negoci i realitzar transaccions comercials amb altres membres interessats d'altres Joves Cambres del país i del món, en una xarxa de més de 40.000 membres

Formació[modifica | modifica el codi]

En aquest camp s'agrupen les oportunitats de superació personal. Per una banda, tota una sèrie de cursos i seminaris -organitzats i realitzats per formadors professionals i membres de la Jove Cambra- ajuden als membres a ser millors oradors en públic, a desenvolupar les seves habilitats directives, i a millorar les seves tècniques de comunicació. Però a més a més, participar del dia a dia de Jove Cambra ens dóna la possibilitat de desenvolupar tasques administratives relacionades amb l'organització, finances, promoció, relacions públiques, supervisió, etc. és a dir, tot el que comportat participar de la gestió d'una entitat.

Emprenedoria Social[modifica | modifica el codi]

Ens dóna l'oportunitat de treballar per la millora de la nostra comunitat/ciutat. És important tenir inquietuds i iniciatives sobre aspectes que tenen incidència en el nostre entorn. Analitzant les necessitats i mancances, es dóna forma a projectes sempre basats en el treball en equip i amb l'objectiu d'aportar alguna cosa positiva a la nostra ciutat, ja sigui a través de projectes de conscienciació social, solidaritat, etc. És el taller idoni per a posar en pràctica les habilitats que hem adquirit en els cursos de superació personal i desenvolupament administratiu.

Internacional[modifica | modifica el codi]

La Jove Cambra és un moviment internacional, que neix als Estats Units i s'escampa arreu sent present en l'actualitat a més de 130 països en els 5 continents. Aquest fet ens dóna l'oportunitat d'establir relació amb joves de tot el món amb cultures i interessos molt diferents però sempre amb l'esperit de compartir inquietuds i experiències. D'aquesta manera els membres de Jove Cambra podem adquirir major consciència del que succeeix a altres indrets del món, coneixent el què passa i perquè passa, i acabem sent persones més tolerants i amb la ment més oberta.

Història de la Jove Cambra Internacional[modifica | modifica el codi]

L'embrio de la JCI, l'Associació Cívica i Progressista de Joves(YMPCA) es va formar al 13 d'octubre de 1915. El YMPCA va créixer a fins a tenir 750 membres en menys de cinc mesos.

El 1916 va haver-hi un canvi de nom, amb el qual l'YMPCA va convertir-se en la "Junior ciutadans" o "Ciutadans Juniors" », col·loquialment "JCS " o " Jaycees ". Es va demanar que s'adoptés el nom de "Cambra de Commernece" com a genèric, cosa que es va fer malgrat les objeccions.

Després de la Primera Guerra Mundial l'organització entra en contacte amb grups similars dels Estats Units. Un fullet que descriu el "St Louis Pla" va ser enviat en resposta a les preguntes sobre el grup que es van fer per les altres organitzacions. Quan el procediment obert a San Louis el 21 de gener de 1920 va finalitzar amb 30 ciutats representades, uns Estatuts provisionals van ser aprovats fins a una convenció que es va celebrar al juny d'aquell any. Juntament amb aquests estatuts, es va aprovar l'elecció de la Mesa, i va néixer també el Consell Nacional de la Cambra.

Henry Giessenbier va guanyar l'elecció com a president provisional de la Junior Chamber of Commerce dels EUA (USJCC) per aclamació, i es van sumar altres membres de la Mesa de St Louis, El Paso, Dallas, Texas, Terre Haute, Indiana, Springfield, Massachusetts. La "Junior Cambra de Comerç dels EUA" es va establir amb 29 grups de tot el país.

El 14 de maig de 1925 es va formar la Lincoln Cambra. Va ser la primera Cambra fora dels Estats Units. Un grup de Birmingham es va formar el 1927, seguida el mateix any per un grup de Sheffield i Nottingham a principis de 1928.

Els treballadors de la Cambra dels EUA van visitar la Cambra Anglaterra el 1928, quan ja ni havia onze de locals en funcionament allà. El 1929, Douglas Jelley, President de Northampton Jaycees (JCI) va visitar els Estats Units per primera vegada, que va ser seguida per una visita d'una delegació de tres membres de Sheffield dirigida pel GT Ibberson a la convenció anual dels EUA a la Cambra a Brooklyn l'any 1930.

El primer intent formal per formar una organització internacional es va produir a Los Angeles durant els Jocs Olímpics. Aquell any un Comitè Executiu Internacional va ser creat. Tanmateix la Cambra dels EUA no estava segura de si es tractava d'una organització o una de les seves pròpies comissions. La Cambra dels EUA, a la seva història oficial no registra que el grup es va convertir en quelcom més que en una agrupació solta i esporàdica dels grups semblants que hi havia a països com els EUA, Canadà, Anglaterra, Mèxic, Nova Zelanda, Austràlia i Colòmbia. El 1936, a la conferència de Liverpool representants de diversos països van anar decidits a formar una Cambra Internacional, però això sembla no estar oficialment contemplat en el moment de determinar quan neix realment la JCI Internacional.

El 1940, es va aprovar una resolució per la JCI EUA on es creava un programa per promoure els interessos mutus entre els països d'Amèrica Central i del Sud. Això va conduir a la creació d'organitzacions de la JCI a la Ciutat de Mèxic, Ciutat de Guatemala, El Salvador, Hondures, Nicaragua, Costa Rica, i Ciutat de Panamà el 1943.

Una reunió va tenir lloc a la Ciutat de Mèxic el desembre de 1944 que es coneixerà com un Inter-Americà, reunió en la que els representants dels EUA i set països d'Amèrica Llatina va assistir i va ser en aquesta reunió que la decisió de formar la Jove Cambra Internacional (JCI) va ser presa. Es va resoldre celebrar una nova reunió a la ciutat de Panamà el 1946.

El 1944, la primera conferència internacional es va celebrar a la Ciutat de Mèxic. Raúl García i Vidal de JCI Mèxic va ser elegit el primer President. Els països que inicialment van formar JCI Internacional van ser Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà i els Estats Units d'Amèrica.


El Primer Congrés Mundial de la JCI


La Junior Chamber International seria realment formal en el Primer Congrés Mundial a Panamà a finals de febrer de 1946. A ella hi van assistir 44 delegats de 16 països diferents. Presidit per Erasme Chambonnet de Panamà, ja que el President de la JCI, Raúl García Vidal, estava malalt i no va poder assistir a la reunió, els delegats van aprovar uns Estatuts temporals i van establir una llista útil de totes les resolucions que calia aprovar.

Erasmo Chambonnet, de Panamà, va ser escollit el segon President de la JCI en aquest Congrés, i Austràlia i Canadà van ser oficialment afiliades.

El 1948, el nom JCI va ser adoptat oficialment en el IV Congrés Mundial fet a Rio de Janeiro, i el 1952es va establir una seu mundial de la JCI a Florida. El 2002, després de més de 30 anys al Coral Gables de Florida, la seu de la JCI Internacional es va traslladar a Chesterfield, Missouri.

El llarg dels anys, l'Organització s'ha desenvolupat i malgrat que es coneix com "Cambra", "Cambra de Comerç" o "Jaycees Internacional", i les seves múltiples traduccions a diversos idiomes, des de 2004, però, totes les organitzacions nacionals i locals arreu de tot el món estan incorporant oficialment "JCI" en els seus noms.


Enllaços externs[modifica | modifica el codi]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Jove Cambra Internacional Modifica l'enllaç a Wikidata

Coord.: 38° 39′ 48″ N, 90° 34′ 28″ O / 38.663263°N,90.574379°O / 38.663263; -90.574379