Qa'a

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Kaa)
Infotaula de personaQa'a

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement2890 aC Modifica el valor a Wikidata
Mortvalor desconegut Modifica el valor a Wikidata
SepulturaTomba a Umm al-Qa'ab, Abidos 
  Faraó d'Egipte
  – va regnar 26 anys
Dades personals
Altres nomsAfricanus: Biênechês Eusebius: Ubienthês, Vibenthis
Activitat
Ocupacióestadista, governant Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolFaraó Modifica el valor a Wikidata
Famíliaprimera dinastia
PareSemerkhet Modifica el valor a Wikidata
Premis
MonumentTomba a Umm al-Qa'ab

Qa'a (nom d'Horus: Horus-Kaa o Horus-Qaa; nom de Nebti: Qaa, Sen; nom de Nesut-Biti: Kebh, Kebehu, Qaa; nom grec: Bienekes, Ubientes, Vibentis) fou el darrer faraó de la primera dinastia de l'antic Egipte. Se li atribueix un regnat d'entre 26 (Manethó) i 33 anys. Era fill d'un tal Merqa i va tenir un fill anomenat també Merqa. No se sap com va arribar al poder. Durant el seu regnat va combatre a l'est del país. Es va trobar una estela d'aquest faraó on només porta la corona blanca de l'Alt Egipte, corona que es diu Hedjet, i des de llavors se l'anomena sovint Qa'a-Hedjet.

Està enterrat a Abidos. Segons el papir de Torí va morir amb 63 anys. A la seva tomba, es va trobar un segell amb tots els noms de faraons de la dinastia fins a ell mateix, amb Narmer com a primer esmentat. Al final del regnat, se suposa l'existència de dos faraons de breu i segurament agitat regnat, difícils de situar cronològicament: el rei Ocell i Sneferka.

Altres transcripcions del seu nom: Qa, Ka, Kaa, Kabeh, Kabhou, Kaja, Kebeh, Kebehou, Qebh, Qebehu, Sen, Senda, Senebty, Senmu, Ubienthes, Ubienthis.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Qa'a