Kindu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaKindu
Imatge

Localització
Map
 2° 57′ S, 25° 55′ E / 2.95°S,25.92°E / -2.95; 25.92
EstatRepública Democràtica del Congo
ProvínciesManiema Modifica el valor a Wikidata
Capital de
Població humana
Població172.321 (2012) Modifica el valor a Wikidata (1.148,81 hab./km²)
Geografia
Superfície150 km² Modifica el valor a Wikidata
Altitud500 m Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari

Kindu (antigament Kindu Port-Empain) és la capital de la província de Maniema (República Democràtica del Congo). És un dels ports més importants del riu Lualaba i té uns 200.000 habitants encara que les dades poden ser poc precises, a causa de la dificultat per a realitzar censos. La ciutat està situada prop del centre geogràfic del país, a 500 msnm. La frontera amb Burundi es troba a 370 km a l'oest.

Història[modifica]

La ciutat va ser un important centre de recopilació de matèries primeres procedents del centre d'Àfrica, tals com diamants, or i fustes nobles. La ciutat posseeix diversos símbols musulmans fruit del pas de caravanes de traficants d'esclaus àrabs, procedents del nord d'Àfrica i amb destinació a Unguja.

Infraestructura[modifica]

La ciutat compta amb una estació de ferrocarril que la comunica amb la capital estatal. El port fluvial és un important embarcador comercial d'articles procedents del nord-est del país.

Població[modifica]

Té una població propera als 200.000 habitants, encara que les dades censals són poc fiables. Hi ha una petita zona metropolitana on es concentra part de la població local, i la resta es troba escampada en petits poblats als voltants, a una distància entre 2 i 20 km del centre.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Kindu