Knebworth House

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Knebworth House
Imatge
Dades
TipusCasa museu, casa de camp anglesa i casa de camp Modifica el valor a Wikidata
ArquitecteJohn Rebecca (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicart gòtic Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaKnebworth (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióKnebworth SG1 2AX Modifica el valor a Wikidata
Map
 51° 52′ 22″ N, 0° 12′ 53″ O / 51.8728°N,0.2148°O / 51.8728; -0.2148
Format perParc de Knebworth Modifica el valor a Wikidata
Grade II* listed park and garden (en) Tradueix
Data11 juny 1987
Monument classificat com a grau II*
Data9 juny 1952
Identificador1102767
Lloc webknebworthhouse.com Modifica el valor a Wikidata

La Knebworth House (en català, casa de Knebworthl) és una casa nacional que es troba a Knebworth a Hertfordshire, Anglaterra. Actualment, la casa és considerada com un lloc públic on la gent pot divertir-se i fer ús de les seves instal·lacions, i a més, es pot llogar per a filmar pel·lícules o per a fer-hi concerts a l'aire lliure. Actualment està habitada per la família Lytton.

Història i descripció[modifica]

La casa és la llar de la família Lytton des de 1490, quan Thomas Bourchier va vendre la mansió a sir Robert Lytton; la Knebworth House va ser originalment una verdadera casa senyorial per a rics, construïda al voltant d'un pati central com una plaça oberta. El 1813 la casa va quedar reduïda a la seva ala oest,[1] i per tant va ser remodelada, en un estil gòtic, sembla al dels Tudor. Aquesta remodelació va ser realitzada per John Biagio Rebecca i la senyora Bulwer-Lytton,[2] i després es va transformar en la casa d'Edward Henry Kendall, Jr, qui en va retirar el seu estil gòtic[3] El seu resident més famós va ser Edward Bulwer-Lytton, l'autor victorià, dramaturg i estadista, que va embellir els jardins d'una manera molt formal. Gran part de l'interior de la casa va ser redissenyat per Sir Edwin Lutyens, que va simplificar el parterre principal.

Actualitat[modifica]

Els residents actuals són Henry Lytton-Cobbold i la seva família.[4] La casa està oberta al públic juntament amb els seus jardins i terrenys. Les instal·lacions inclouen una zona de jocs, un mini-parc amb de dinosaures i una sala de festes.

Pel·lícules filmades a Knebworth[modifica]

Referències[modifica]

  1. Colvin, Howard (1995) A Biographical Dictionary of British Architects 1600-1840, 3rd ed. New Haven: Yale University Press, s.v. "Henry Edward Kendall", note.
  2. Colvin, Howard (1995) A Biographical Dictionary of British Architects 1600-1840, 3rd ed. New Haven: Yale University Press, s.v. "John Biagio Rebecca".
  3. 'Parishes: Knebworth', A History of the County of Hertford: volume 3 (1912), pp. 111-18.. De 1913 a 1914 va ser la residència de l'exiliat gran duc Miquel de Rússia i de Natalia Brasova. Consultat el 13 de desembre de 2012
  4. Knebworth: The Stately Home of Rock Consultado el 13 de diciembre de 2012

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Knebworth House