Krusty

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Krusty el Pallasso)
Infotaula personatgeKrusty

Modifica el valor a Wikidata
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge animat Modifica el valor a Wikidata
Creat perMatt Groening Modifica el valor a Wikidata
Interpretat perDan Castellaneta Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraEls Simpson Modifica el valor a Wikidata
UniversUnivers Simpson Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom de naixementHerschel Shmoikel Pinchas Yerucham Krustofsky Modifica el valor a Wikidata
PseudònimRory B. Bellows Modifica el valor a Wikidata
Espèciejueus Modifica el valor a Wikidata
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópallasso Modifica el valor a Wikidata
Condició mèdicapolitèlia Modifica el valor a Wikidata
Religiójudaisme Modifica el valor a Wikidata
Naixement15 gener 1936 Modifica el valor a Wikidata
Família
PareRabbi Hyman Krustofski (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FillsSophie Krustofsky (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Krusty the Clown, és un mim que forma part la sèrie televisiva "Els Simpson" idolatrat pels nens i admirat per Bart (personatge de la sèrie), el més fanàtic de tots.

És jueu, fill d'un rabí ortodox i germanastre de l'actor Luke Perry. Té una germana, Bàrbara, la novia del seu company, l'actor secundari Mel. Va ser repudiat pel seu pare per ser pallasso. Encara que posseeix un programa a la televisió de Springfield, la seva fama és mundial, arribant a relacionar-se amb artistes famosos i a ser convidat en esdeveniments d'entitat nacional, com l'entrega dels Oscars.

Krusty és un pallasso que, lluny de ser la felicitat i l'alegria personificada, és un home jugador, fumador i bevedor, faldiller, que té una mala relació amb el seu pare, no coneix la seva fila… Reuneix totes les característiques per a ser considerat una mala persona, però precisament aquest caràcter és el que marca la seva identitat com un personatge patèticament real.

Realment la seva meta és guanyar diners aprofitant-se de la seva fama i sense cap mena de prejudici, així amb la venda de productes amb la seva imatge- molts d'ells sense homologació oficial i amb elements perillosos per als nens. Tampoc li preocupa la seva salut mentre guanyi diners venent productes alimentaris que poden arribar a ser tòxics.

És tal el seu desig de protagonisme que no li importa trencar les normes per emetre el seu programa, arribant, fins i tot, a reptar a l'actor secundari Bob quan aquest va amenaçar de fer explotar una bomba atòmica si no deixaven de retransmetre qualsevol cosa per la televisió.

És un home de mitjana edat, encara que a vegades sembla un dels personatges més vells. Sempre té la cara blanca, pel qual si no vol fer de pallasso s'ha de maquillar la cara groga i té tres metxons de cabells de color verd (un a dalt i els altres als dos costats de la cara). Sempre porta sabates grans de pallasso. La seva firma es caracteritza per tenir 3 estrelles de 5 puntes.