L'Estaca (Marsella)

(S'ha redirigit des de: L'Estaque)
Estaque Marseille FRA 002

L'Estaca és un petit poble pesquer a l'extrem nord-oest de Marsella, limítrof amb la comuna de Lei Penas. Administrativament, pertany al 16è districte de la comuna de Marsella, juntament amb els barris de Lei Rius, Sant Andrieu i Sant Enric. És una zona residencial l'any 2012 tenia 6.391 habitants.

Diversos artistes impressionistes i postimpressionistes van visitar o residir en el lloc o a la seva rodalia. Diversos van pintar paisatges locals, la carretera que porta al poble i la de tot el golf des del poble. Paul Cézanne va pintar diverses marines des de la seva habitació a L'Estaca, mostrant el canvi de les estacions, el canvi de la llum del dia i els canvis del poble mateix al llarg del temps.[1]

El febrer de 2010 la Fundació Monticelli es va inaugurar a L'Estaca. S'hi exposen les obres més representatives del pintor preimpressionista Adolphe Monticelli, juntament amb les pintures d'altres Maîtres provençaux com Jean-Baptiste Olive.

Referències[modifica]

  1. Collège-Quartier. L'Estaque au temps des peintres (en francès), 1985. 

Bibliografia[modifica]

  • Saurel, Alfred. Jeanne Laffite. La Banlieue de Marseille (en francès), 1995. ISBN 2-86276-268-7. . Texte extrait de Saurel, Alfred. Dictionnaire des villes, villages et hameaux du Département des Bouches-du-Rhône (en francès), 1878. 
  • Carvin, Henri. DAC 15-16e. Entre mer et colline (en francès), 1994. ISBN 2-9508099-1-X. 


A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: L'Estaca