Línia 2 del TRAM Metropolità d'Alacant

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula xarxa de transportsTRAM L2
Tramvia de la Universitat
OberturaEn obres
Inauguració4 de setembre de 2013
OperadorFGV
Municipi(s)Alacant i Sant Vicent del Raspeig
Estacions14
Longitud9 km.

La línia 2 és una de les línies del TRAM Metropolità d'Alacant, que serveix la zona metropolitana d'Alacant. Va ser inaugurada el 4 de setembre de 2013.[1]

El seu traçat va des de la futura estació Intermodal d'Alacant i, actualment, des de la plaça dels Cavalls fins a Sant Vicent del Raspeig, passant pel Bulevard del Pla, l'Hospital General, Verge del Remei i la Universitat d'Alacant. És la línia més usada, amb més de 4 milions de passatgers.[2] El trajecte es realitza en 27 minuts i té freqüències de 8-12 minuts.

El llistat complet de les seues parades és el següent, des del centre de la ciutat: Estels, Mercat, Marq-Castell (Marq-Castillo), la Goteta, Bulevard del Pla (Bulevar del Pla), Garbinet, Hospital, Mestre Alonso (Maestro Alonso), Pintor Gastón Castelló, Verge del Remei (Virgen del Remedio), Ciutat Jardí (Ciudad Jardín), Santa Isabel, Universitat i Sant Vicent del Raspeig.

Les estacions més cèntriques, de tipus metro, són compartides amb altres línies. En concret, Estels, Mercat i Marq-Castell són compartides amb les línies 1, 3 i 4.

Referències[modifica]

  1. «Les protestes impedeixen la inauguració del TRAM». La Veu del País Valencià, 04-09-2013. [Consulta: 11 novembre 2013].
  2. REDACCIÓN, AlicantePress. «El TRAM de Alicante supera los 11 millones de usuarios» (en castellà). [Consulta: 5 abril 2020].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Línia 2 del TRAM Metropolità d'Alacant