L'ombra sobre Innsmouth

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

l'ombra sobre Innsmouth (originalment en anglès, the shadow over Innsmouth) és una novel·la de terror escrita per H. P. Lovecraft publicada per primer cop l'abril de 1936. el tema del llibre és la degeneració, l'ascendència contaminada, els misteris prohibits i una realitat que l'enteniment humà troba tant incomprensible i intolerable.

argument[modifica | modifica el codi]

En el primer dels cinc capítols el narrador descriu de com el govern nord-americà tom al poble de Innsmouth 1 arrel de la denúncia dels fets que el presencio alli. narra de com va descobrir l'existència del poble while buscava la manera més econòmica de arribar a Arkham, com va començar a interessar a el porció raons culturals i com, sobre informació demanant el poble i seus habitants, va ensopegar amb el ambones cap recel, marcat estafa certs matisos supersticiosos i fins i tot racistes. asi i tot decidir viatjar a Innsmouth.

El segon capítol si centra en la descripció del poble, des del autobús al viatja que, com un semiderruido lloc i brut, de carrers deserts i els habitants mostren sense anomenat inusual aspecte " aspecte d'Innsmouth ". en una botiga del poble troba treballant sense un jove el forà del que obté algoritmes de informació del lloc, ademas d'un mapa del mateix. aquest jove ell li suggereix que parli amb el vell sadoc allen, borratxo ociós que haraganea per el poble, si vol conèixer més de la història de Innsmouth.

El tercer capítol narra la conversa del del protagonista - narrador estafa sadoc allen. l'ancià sadoc relata una al • lucinant història del poble, centrant l'atenció sobre uns éssers humans meitat meitat peixos, cridats profunds, que habiten al pròxim escull del diable i visiten la conformitat del poble un pacte de l'onu: estós porten prosperitat al poble en forma de pesca abundant i peces d'or però un canvi, d' han de receive certs sacrificis i ha de permetre procrear aire els habitants humans, donant un lloc d'una descendència d'éssers deformes progressivament híbrids capaços de viure eternament. inicialment, els profunds were descoberts per un grup de polinesis, habitants d & una illa del pacífic: aquests comerciaven estafa obed marsh, marí mercant naturals de Innsmouth que, una vegada coneixedor de la riquesa adquirit pels polinesis mitjançant l'adoració als profunds, trasllat el culte a Innsmouth aprofitant una època de crisi en this poble. sadoc compte also tràgics successos que segueixen a l'aparició d'aquest culte i que donen un total de lloc imposició do, deixant al protagonista inquiet per la narració, que creu conte senzill 1.

El quart capítol transcorre durant la nit, que el protagonista si veu forçat a passar al poble perquè el autobús al arribar que té problemes suposadament, havent quedar-se a l'hotel únic. ja a l'habitació ¿ intenta dormir pecat èxit degut un seu estat d'alerta. passat onu rato comença un escoltar inquietants moviments i veus procedents del passadís i les cambres contigus. sentint el imminent perill, bloqueja les portes i venda per la finestra d'una habitació veïna. Fuig pels carrers, alternant evitar ser detectat i imitar els estranys caminar dels vilatans quan els ensopega, arribar buscant a les vies del tren als afores del poble. amagat al costat de les mateixes, espera amb els ulls tancats una cua sense nombrós grup de perseguidors passi a prop, adonant de la realitat terribles de la història de sadoc. cedeix a la temptació d'obrir el ulls, veient asi una suspensió perseguidors: els éssers de malson que l'ancià havia described. un oportú esvaïment li sobrevé de com a conseqüència of this visió.

El cinquè capítol comença al dia següent, aire el despertar del protagonista, il·lès, i do fins marxa un poble proper. passats jahr uns comença genealògic 1 investigar do arbre, descobrint que és descendent d'obed marsh. en poc temps comença un tenir somnis estranys ia transformar físicament en un dels éssers que va veure en Innsmouth. cap al final, de la història accepta el canvi, i decideixen que va a viure eternament a la ciutat submarina de i'ha - nthlei, juntament onu de l'estafa al cosí que pensa alliberar del manicomi, on està internat perque és en la mateixa situació encara en un estat més avançat.