La Destra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLa Destra
Dades
TipusPartit polític italià
Ideologia políticaDreta social, Nacionalisme
Alineació políticaultradreta Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació14 de juliol de 2007
Data de dissolució o abolició18 febrer 2017 Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
PresidènciaTeodoro Buontempo
Secretari generalFrancesco Storace
Òrgan de premsaLaDestraNews
Format per
Afiliació europeaUnió per l'Europa de les Nacions
Representació1 eurodiputat
Altres
Color     Modifica el valor a Wikidata

Lloc webpartitoladestra.com
Facebook: 202182573173425 Twitter (X): LaDestraInfo Modifica el valor a Wikidata

La Destra (la dreta) és un partit polític italià de dreta social, fundat el 3 de juliol de 2007 per Francesco Storace. Inicialment fou un corrent d'opinió dins Alleanza Nazionale creada el novembre de 2006, i que defensava els principis bàsics que provocaren la svolta di Fiuggi, i de la que es va escindir per la deriva que ver fer Gianfranco Fini vers el centredreta del Poble de la Llibertat i fondre AN dins Forza Italia. Refusaren entrar en el Partit Popular Europeu i la proposta de concedir dret de vot local als immigrants regularitzats i a l'ensenyament de l'alcorà a les escoles públiques. Després de l'escissió només el seguí el diputat Antonio Pezzerella. Durant tot moment acusaran Gianfranco Fini de canviar els valors tradicionals a canvi d'un ministeri.

L'entrada de Teodoro Buontempo (ex AN) bastirà l'estructura ideològica del partit. Pretén defensar els valors tradicionals italians (conservadorisme nacional), adoptant el lema ‘’Dio – patria – famiglia’’, i les 5 tesis del pensament de Storace, una dreta catòlica, solidarista, europea, occidental i cristiana. S'hi adheriren Stefano Schiavi, Alberto Arrighi (ex dirigent jovenil de MSI i AN), Antonella Sambruni (ex AN) i altres, el diputat d'AN Roberto Salerno i els senadors Stefano Losurdo, Stefano Morselli, l'exsenador Michele Florino, l'ex alcalde de Foggia Paolo Agostinacchio, i Giancarlo Pagliarini (ex Lliga Nord). Romolo Reboa redactarà els estatuts del partit. També se li uniren l'eurodiputat Nello Musumeci i el moviment Aliança Siciliana. En l'assemblea constituent hi participaren Assunta Almirante, vídua de Giorgio Almirante, i Silvio Berlusconi, cosa que provocà fort malestar intern a AN. Organitzaren el grup de joventuts Azione Giovani, dirigit per Giorgia Meloni.

A les eleccions regionals de Trentino-Tirol del Sud de 2008 es presentà en coalició amb la Lliga Nord i PDL, obté 0,6% i 0 escons. El 3 de febrer de 2008 arribaren a un acord amb Fiamma Tricolore per a presentar-se plegats a les legislatives de 2008 com a La Destra-Fiamma Tricolore, i com a cap de llista Daniela Santanchè, però no van obtenir representació al Parlament italià. L'octubre de 2008 Santanchè abandona el partit i funda el Moviment per Itàlia.

Resultats electorals[modifica]

Vots % Escons
Legislatives 2008 Cambra 885.226 2,4 0
Senat 687.211 2,1 0
Exterior (Cambra) 14.609 1,4 0
Exterior (Senat) 12.929 1,4 0

Enllaços externs[modifica]