La Mirona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLa Mirona
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipussala de concerts Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2001
Governança corporativa
Seu
Localització geogràfica
Map

La Mirona és una sala de concerts i espectacles al municipi de Salt (Girona). Es va inaugurar el desembre del 2001 i va començar la seva programació regular el 6 d'abril de 2002. Pels seus dos escenaris han passat grups de l'escena catalana, estatal i internacional.

La Sala La Mirona es va inaugurar el desembre del 2001 i va començar la seva programació regular l'abril del 2002. La mitjana de concerts programats ha anat augmentant en els darrers anys i actualment és de 115 concerts anuals, convertint-se en un dels espais de referència de la música popular a les comarques gironines i en la sala de concerts de l'àrea urbana de Girona.

El setembre del 2016 amb motiu del 15è aniversari la sala va anunciar que batejaria la sala petita amb el nom de Joan Cardona "Ninyín", un dels músics fundadors de Sopa de Cabra i de l'antiga sala La Pontenca.

La Mirona disposa de dues sales, la 1 amb capacitat per a fins a 1800 persones i la sala 2 - Joan Cardona "Ninyín", amb capacitat per a 450 persones. Amb aquesta versatilitat, La Mirona pot oferir concerts de tota classe, des dels més reduïts i íntims fins als més multitudinaris, sempre adequant l'espai a les necessitats.

S'ha convertit en parada obligada d'artistes nacionals, estatals i internacionals a comarques gironines, omplint un buit molt important que existia en aquest camp. L'octubre de 2012 es va complir el concert número 1.000 de la sala, amb una actuació especial de MANU CHAO i des de llavors continua oferint una programació eclèctica de música en directe, de tots els estils i per a tots els públics.

Per la Mirona han passat grans estrelles internacionals com: CHUCK BERRY, STATUS QUO, BILL WYMAN, IKE TURNER, MICK TAYLOR, SPIN DOCTORS, MACEO PARKER, MANU CHAO, MORCHEEBA, TROMBONE SHORTY, SAM MOORE, JOHNNY WINTER, LISA STANSFIELD, JULIETTE & THE LICKS, THE BRAND NEW HEAVIES, INCOGNITO, LIVING COLOUR, US3… entre molts altres.

I a més de la programació de concerts, La Mirona també disposa del seu espai per a les sessions de dj's, que volen ser un espai on la festa continua amb música festiva i que poc a poc s'ha anat convertint en referència absoluta pel jovent de la comarca. Un espai musical diferent del de les discoteques habituals, en què la música alternativa el rock, el pop i els estils musicals que no són els habituals en les discoteques hi tenen la seva cabuda i són els protagonistes. Un espai de lleure musical per a tothom.

Premis[modifica]

  • Guanyador dels premis ARC 2014 a la "MILLOR PROGRAMACIÓ DE SALA DE CONCERTS"[1]
  • La Mirona ha estat reconeguda en 5 ocasions amb el premi Enderrock a la millor sala de concerts de Catalunya.

Referències[modifica]

  1. «Edició 2014». Arxivat de l'original el 2020-07-24. [Consulta: 19 març 2016].

Enllaços externs[modifica]