La Roda Club de Fútbol

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLa Roda Club de Fútbol
Dades
Tipusclub de futbol Modifica el valor a Wikidata
Creació1996
Activitat
Esportfutbol Modifica el valor a Wikidata
LligaSegona divisió espanyola de futbol B Modifica el valor a Wikidata
Instal·lació esportiva del clubEstadio Municipal de Deportes
La Roda, Albacete
Castella-La Manxa (3.500)
Governança corporativa
Seu
Altres
Color          vermell, blau
Equipament esportiu

La Roda Club de Fútbol és un equip de futbol manxec del municipi de La Roda (Albacete). Fundat l'any 1996, juga a la Segona Divisió B.

Història[modifica]

El Club Deportivo La Roda, club fundat l'any 1976 i que va militar 7 temporades a Tercera Divisió, va desaparèixer l'any 1996, cedint els seus drets a l'Albacete B. Llavors el club va renéixer l'any 1996 amb el nom de Sporting La Roda i militant a la categoria més baixa del futbol manxec, la Segona Autonòmica. L'any 1999 l'equip ascendeix a Primera Autonòmica i va adoptar el nom actual de La Roda Club de Fútbol, però per motius de patrocini el nom oficial seria La Roda Caja Rural Club de Fútbol. L'any 2001 el club ascendeix a Tercera Divisió. La temporada 2003-04 l'equip va acabar en quarta posició, disputant la lligueta d'ascens a Segona B, eliminant el totpoderós Granada CF a les semifinals però caient a la final davant l'equip extremeny del Díter Zafra. La temporada 2009-10 l'equip aconsegueix quedar campió de grup, però perd les dues opcions d'ascens: primer a l'eliminatòria de campions contra el Gandia i posteriorment contra l'equip gallec del Coruxo.[1] La temporada següent l'equip acaba en tercera posició i puja per primera vegada a Segona B, després de superar el Langreo, el Pozuelo de Alarcón i el San Fernando.[2]

Dades del club[modifica]

Indumentària[modifica]

  • Uniforme titular: Samarreta vermella, pantaló blau i mitges blaves.

Estadi[modifica]

El terreny de joc on l'equip disputa els seus partits com a local és l'Estadio Municipal de Deportes de La Roda, amb capacitat per a 3.500 espectadors, de gespa natural i inaugurat l'any 2002.

Referències[modifica]

  1. Faro de Vigo. «El Coruxo ya es de Segunda B», 19 de juny de 2010.
  2. El Día Digital. «La Roda toma Bahía Sur para celebrar un ascenso histórico», 26 de juny de 2011. Arxivat de l'original el 2016-03-03. [Consulta: 26 setembre 2011].