La caravana del valor: Una aventura dels Ewoks

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaLa caravana del valor: Una aventura dels Ewoks
Caravan of Courage:
An Ewok Adventure
Fitxa
DireccióJohn Korty
Protagonistes
ProduccióThomas G. Smith
George Lucas
Patricia Rose Duignan
GuióGeorge Lucas)
Bob Carrau
MúsicaPeter Bernstein
FotografiaJohn Korty
MuntatgeJohn Nutt
ProductoraLucasfilm
Korty Films
DistribuïdorABC
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1984
Durada96 min.
Idioma originalAnglès
Versió en catalàSí 
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereAventures
Família
Fantasia
ciència-ficció
Lloc de la narracióLluna d'Endor Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0087225 Filmaffinity: 576661 Allocine: 60612 Rottentomatoes: m/caravan_of_courage_an_ewok_adventure Letterboxd: the-ewok-adventure Allmovie: v16276 TCM: 460136 TMDB.org: 1884 Modifica el valor a Wikidata

Sèrie: Star Wars: Ewok Adventures (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

La caravana del valor: Una aventura dels Ewoks (títol original: Caravan of Courage: An Ewok Adventure) és una pel·lícula  dirigida a la televisió dels Estats Units el 1984. La pel·lícula, situada en l'univers de ficció de La guerra de les galàxies, narra les aventures d'una família de nàufrags, la família Towani, la nau de la qual s'ha estavellat sobre la lluna boscosa d'Endor. Els pares de Mace i Cindel Towani són segrestats per un gorax, una criatura gegantesca i simiesca que viu a les muntanyes d'Endor i el jove Mace i la petita Cindel inicien llavors la lluita per rescatar als seus pares de les arpes del brutal i insensible gorax.

La pel·lícula està ambientada en algun moment entre L'Imperi contraataca i Star Wars episodi VI: El retorn del Jedi i aproximadament sis mesos abans dels fets mostrats en la seqüela La batalla d'Endor: Una aventura dels Ewoks.

Ha estat doblada al català.[1]

Argument[modifica]

En la lluna boscosa d'Endor, la nau espacial de la família Towani està gairebé destrossada. La família Towani (Catarine, Jeremitt, Mace i Cindel) es troben atrapats. Quan Catarine i Jeremitt desapareixen, els nens es troben amb l'ewok Deej. Després que Mace tracta de matar-los, els ewoks aconsegueixen dominar-lo i s'emporten als nens a la casa dels ewoks. Allí, Cindel i Wicket es converteixen en amics. Poc després, els ewoks maten a un animal només per trobar un monitor de vida d'un dels pares Towani en la criatura.

Consulten a Logray, que els informa que els pares han estat capturats pel monstruós gorax, qual viu en un desert, en una zona perillosa. Una caravana d'Ewoks es forma per ajudar els nens a trobar els seus pares. Es reuneixen amb una wistie anomenat Izrina i un Ewok bulliciós anomenat Chukha Trok, abans d'arribar al cau del Gorax. S'ocupen del gorax en la batalla, alliberant a Jeremitt i Catarine, però Chukha Trok-és assassinat. El Gorax es creu destruït quan cau en un abisme, però es necessita un cop final de la Maça (amb-Trok de destral Chukha) per matar a la criatura, que tracta de tornar a pujar després d'ells. Una vegada reunits, els Towanis decideixen quedar-se amb els ewoks fins que puguin reparar la nau espacial i Izrina deixa per tornar amb la seva família.[2]

Repartiment[modifica]

Actor/Actriu Paper
Wilford Brimley Noa Briqualon
Warwick Davis Wicket
Aubree Miller Cindel
Siân Phillips Charal
Carel Struycken Terak
Niki Botelho Teek
Paul Gleason Jeremitt
Eric Walker Mace
Marianne Horine Young Witch
Daniel Frishman Deej
Tony Coix Willy
Pam Grizz Shodu
Roger Johnson Tinent
Michael Pritchard Jugador de cartes #1
Johnny Weissmuller Jr. Jugador de cartes #2
Matthew Roloff Ewok amb crosses

Premis[modifica]

En el lliurament dels Premis Emmy de 1985 (és a dir, a l'any següent de la seva primera emissió en televisió) Caravan of Courage: An Ewok Adventure es va endur dos guardons:

  • Outstanding Children's Programming («millor programa infantil»)
  • Outstanding Special Visual Effects («millors efectes visuals»)

Referències[modifica]