La corona d'espines

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'arts escèniquesLa corona d'espines
Tipusobra literària Modifica el valor a Wikidata
AutorJosep Maria de Sagarra
Llenguacatalà Modifica el valor a Wikidata

La corona d'espines és una obra teatral en vers o poema dramàtic que es desenvolupa durant l'època medieval, i explora temes com la religió, la política i la cultura de l'època, original de Josep Maria de Sagarra, estrenada al teatre Romea de Barcelona, la vetlla del 17 d'octubre de 1930.

Fragment de l'obra[modifica]

"Les idees no moren mai. L'amor, la llibertat, la justícia, el coneixement... tot el que ha aportat alguna cosa a la humanitat roman sempre latent, en espera d'un nou moment per manifestar-se. Només cal tenir la capacitat de descobrir-les, de saber-les recollir i de fer-les créixer. La vida és un camí que ens porta a la veritat, que ens descobreix a nosaltres mateixos i que ens ajuda a entendre el món. I al final del camí, quan ja no ens quedin forces per continuar, allà estaran els nostres somnis, les nostres il·lusions i les nostres esperances per guiar-nos cap al futur."

Repartiment de l'estrena[modifica]

La nova estrena al teatre Romea[modifica]

La temporada 1994-95, sota la direcció d'Ariel García Valdés, el teatre Romea posava en escena La corona d'espines amb el següent repartiment: Josep Maria Pou, Àngels Poch, Pere Arquillué, Jordi Dauder, Mercè Comes, Joel Joan, Artur Trias i Rosa Gàmiz.